Ökölvívás

2021.12.22. 07:52

Kovács Ricsi negyedik felnőtt elsősége

A nyíregyházi ökölvívó­klub igen eredményes esztendőt tudhat maga mögött.

ML

A nyíregyházi különítmény (balról): Petrimán Patrik, Beri Kevin, Nagy Lajos edző és Kovács Richárd

Fotó: hunboxing.hu

Bizonyára nem ez volt a legnívósabb és legrangosabb bajnokság, de néhány év elteltével már senki sem fog azzal foglalkozni, hogy a pandémia miatt végül mennyien indultak, és az érmekért hány meccset kellett megnyerni Győrben a zárt kapus 98. Papp László felnőtt ökölvívó-bajnokságon. 
Tucatnyi súlycsoportban küzdöttek a résztvevők, és ami a jegyzőkönyvekben is a legfontosabb: az NYVSC három érmet szerzett. Nagy Lajos és Kassai Ignác tanítványai közül Kovács Richárd (63,5 kg) megvédte bajnoki címét, a két ifiválogatott, Petrimán Patrik (67 kg) és Beri Kevin (86 kg) pedig ezüst­éremmel térhetett haza. 

 

A rutin hiánya érződött 

 

– Természetesen abszolút elégedett vagyok a srácokkal, mert mindhárman jól bokszoltak, hozták azt, ami bennük volt – kezdte tanítványai értékelését Nagy Lajos. – Petrimán Patik hirtelen beleesve a felnőtt mezőnybe nagyot bokszolt Fodor Milánnal, aki tíz esztendővel idősebb nála. Patrik bizonyára még a rutin hiánya miatt többször is bezárt és megállt, pedig amikor támadott, vagy logó kézzel elmozgott, alaposan meglepte ellenfelét. A felnőttbajnokság új dolog volt Patriknak, remélem, ilyen, vagy még jobb teljesítménnyel egy év múlva már legyőzi Fodort. Bízom benne, hogy minden marad így, a fejlődése és a hozzáállása is. 

– Beri Kevin az elődöntőben nagyon jól bokszolt, remek megoldásai voltak, a hirigbe is beleállt – folytatta Nagy Lajos. – A második menetben sajnos a bicepszével beleütött ellenfele könyökébe. Jegeltük, kezeltük, ám már akkor biztos voltam benne, hogy döntőzni nem engedem. Egy felnőtt bajnoki fináléban meggondolatlanság lett volna egy kézzel szorítóba engedni, főként, hogy ilyen fiatal. Ez már nagy súly, itt nagy pofonokba lehet belelépni. 

– Kovács Ricsi súlycsoportjában eleve nem voltak sokan – tért rá a bajnok bunyójának értékelésére a mester. – Az első ellenfele visszalépett, így neki egy meccse maradt, mégpedig a döntő. A tavaly 60 kilóban bajnok egri Danyi ellen az első menet kicsit bemelegítős volt. A másodikban hatalmas iramot diktált Ricsi, a harmadikban pedig nagy fölénybe került. Így kétség sem fért ahhoz, hogy az övé a bajnoki cím. 

Ricsi az eredményhirdetésnél mutatta a bal kezével, hogy ez volt a negyedik felnőtt bajnoki elsősége, amire nyilván joggal lehet büszke a 24 éves válogatott. Aki egyébiránt, mivel végzett a Nyíregyházi Egyetemen, már a nyíregyházi Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola testnevelő tanára. 

 

Világversenyeken indultak 

 

A felnőttbajnoksággal véget ért az idei versenyszezon, amely a nyíregyházi ökölvívás történetében párját ritkítóan eredményes volt. 

– Tartalmas és sikeres esztendőt zártunk. A klub valamennyi korosztályban világversenyen képviseltette magát. Az utánpótláskorúaknál Európa-bajnokságon és vébén, a felnőtteknél a világbajnokságon. A serdülőknél Petrimán Patrícia révén van egy bronzérmünk. Az ifi kontinensbajnokságról Beri Kevin egy ötödik helyezéssel tért haza, a felnőtt világbajnokságon Kovács Ricsi a második fordulóig jutott, ettől tovább egyetlen magyarnak sem sikerült. Soha rosszabb szezont – így Nagy Lajos. 

 

Ökölvívás

Az NYVSC-Big Boxing versenyzőinek eredményei az országos bajnokságokon 

Serdülő: 1. Petrimán Patrícia (42 kg). 
Ifjúsági: 1. Beri Kevin (86 kg), 2. Petrimán Milán (63,5 kg), 3. Petrimán Patrik (67 kg). 
Junior: 2. Kiss Sándor ( 52 kg). 3. Varga Rebeka (54 kg). 
Felnőtt: 1. Kovács Richárd (63,5 kg). 2. Petrimán Patrik (67 kg) és Beri Kevin (86 kg). 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában