Szparika

2022.01.29. 09:33

A pályával is megküzdenek

A Spartacus a megerősödött sereghajtó ellen kezdi a tavaszi szezont.

MK

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az NB II.-ben is véget ért a téli felkészülés, vasárnap újra bajnoki fordulót rendeznek. A Nyíregyháza Spartacus jó rajttal alapozná meg a remélhetőleg sikeres tavaszi szereplést. Ha a tabellára nézünk, a jó kezdésre minden esély megvan, hiszen a sereghajtó Tiszakécske érkezik Balmazújvárosba. Hozzá kell tenni, a legutóbbi, december közepén játszott tétmeccs óta sok víz lefolyt a Tiszán, erősödött a kécskeiek kerete, ráadásul a másodosztály újonca október végétől igen szépen szerepelt: megverte a Vasast, a Kecskemétet és a Pécset, valamint döntetlent játszott a Szolnokkal.

 
– Nagyon jól erősítettek, hiszen NB I.-ből igazoltak és korábbi élvonalbeli játékosokat szerződtettek – mondta el Feczkó Tamás, a nyíregyháziak vezetőedzője. – A játékoskeretük azt predesztinálja, hogy ne essenek ki. Teljesen más csapat, mint voltak, már ősszel elkezdték gyűjtögetni a pontokat. 
 


Hiányos hátsó alakzat 

 


Mint ismert, a Szpari Törökországban edzőtáborozott, valamint a vezetőség igyekezett megerősíteni a keretet. A távozó Galambos Ádám, Hegedüs Lajos, Hleba Tamás és Menczeles Iván (utóbbi kettő keveset játszott) helyett Amedome Godwords, Debreceni Zalán, Gengeliczki Gergő, Ignéczi Martin, Kovács Ádám és Nagy Sándor érkezett. Az előjelek tehát nem rosszak, ám mindez nem sokat ér, ha a csapat nem tudja megmutatni a valós játékerejét. 
– Az időjárás és a pálya fagyott talaja nagyban befolyásolja majd a játékot és a mérkőzés kimenetelét – fogalmazott a tréner. – A bal hátvéd pozícióban bevethető Nemes Milán, Debreceni Zalán és Szokol Zsolt betegség vagy sérülés miatt nem áll rendelkezésünkre, így leredukálódott a szélső védő poszton bevethető játékosok száma. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de mindenképpen győzelemmel szeretnénk indítani a tavaszi szezont. 
Ide kapcsolódó hír, hogy a klub tavasszal is ingyenes szurkolói buszt indít a balmazújvárosi mérkőzésekre. Az indulás rendre másfél órával a találkozó kezdete előtt lesz, vasárnap tehát 11.30-kor. A buszos utazás igénybevételéhez nem kell regisztrálni, felszállni érkezési sorrendben lehet. 


Labdarúgás: NB II.
 


21. forduló, vasárnap

 

Nyíregyháza Spartacus–Tiszakécske, Balmazújváros, 13.További mérkőzések: Siófok–Ajka, Soroksár–Kecskemét, Szolnok–Budaörs, Pécs–Szentlőrinc, ETO FC Győr–Haladás, Békéscsaba–Dorog, III. Ker. TVE–Szeged, Csákvár–Budafok, Vasas–DVTK

 

Borítókép: Vass Patrikék (balra) a balmazújvárosi hazai pályán folytatják a bajnokságot | Fotó: Kovács Péter/NS-archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában