Röplabda

2022.01.17. 10:12

A tűz és az akarat kevés volt

Jövő hétfőn a Kaposvár vendégeskedik bajnoki meccsen a Continental Arénában.

KM

Pampuch Csaba szerint mindent megtettek Tóth Fruzsináék

Fotó: Pusztai Sándor

Sajnos az egyik címvédés elszállt. A női röplabda Magyar Kupa első elődöntője már hatalmas feladat elé állította a Fatum-Nyíregyháza együttesét. Balatonfüreden szettet sem nyertek a mieink, így várták a péntek esti visszavágót. Amely előtt a sérültek után a maródiak listája covidos megbetegedés miatt bővült. Három játékos mellett Németh Szabolcs vezetőedző is karanténba került, s bár a nyíregyháziak szerették volna elhalasztani a találkozót, erre a fürediek nem adták az áldásukat. 

Így aztán jött a meccs, amelyen mindössze két cseréje volt a mieinknek, közülük Tóth Dalmát nem liberóként játszatta Pampuch Csaba másodedző. Az egykor remek játékos erre a meccsre megkapta a marsallbotot. Miként arról beszámoltunk, az első szettet megnyerték a vendégek, ám ezzel még nem süllyedt el végleg a Fatum hajója. Két játszmát megnyerve már csak egy hiányzott ahhoz, hogy aranyszett jöhessen. Sajnos a negyedik játékrészben nagyon összekapta magát a Szent Benedek, és a játszma megnyerésével már a fináléba is jutott. A döntő szettet nagyon szerette volna megnyerni a nyíregyházi együttes, ám ez sem sikerült, így vereséggel búcsúzott a kupától. 

– Kicsit csalódott vagyok, mert szerettünk volna a nehézségek ellenére továbbjutni. Mindent megtettek a lányok, a végére kicsit talán el is fáradtak, de mindenki hatalmas tűzzel és akarattal játszott. Erre lehet építeni, ilyen elszántsággal kell játszani a továbbiakban is. Sajnálom, hogy nem védhetjük meg címünket a kupában – nyilatkozta a találkozó után Pampuch Csaba. 

 

A Vasas nyert a Csaba ellen 

 

A másik ágon szombaton játszották az első meccset, ezen a Vasas 3:0-ra nyert a vendég Békéscsaba ellen. Egy jóval rangosabb kupában, a Bajnokok Ligájában kedden a csoportban százszázalékos olasz Imoco Conegliano vendége lenne a Fatum-Nyíregyháza. Információink szerint a meccset egy héttel később rendezik. A bajnokság is folytatódik, a mieink jövő hétfőn a Kaposvárt fogadják. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában