Szparika

2022.01.13. 09:20

Már törökföldön vannak labdarúgóink

Egy szállodában laknak a Kisvárda Master Good és a Szpari játékosai, a szakmai stáb tagjai.

KM

Repülőn a Szpari játékosai

Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Vannak olyan élvonalbeli focicsapatok, amelyek különböző okok miatt nem vágtak neki a külföldi edzőtábornak, és itthon készülnek a bajnoki folytatásra. 

Mások már elutaztak a melegebb égtájak felé. Szerdán például igazi nagyüzem volt a Ferihegyi repülőtéren, ahonnan gép repült a törökországi Antalyába. A fél tizenegykor induló repülőgéppel több hazai csapat vágott neki a remélhetőleg eredményes felkészülésnek. Köztük volt a népes kisvárdai különítmény, hiszen a Kisvárda Master Good NB I.-es és NB III.-as együttese is külföldön készül. Miként a Nyíregyháza Spartacus is. Ugyancsak az említett járattal indult útnak a pécsi, a siófoki és a szegedi együttes, valamint a már kint edzőtáborozó paksiak néhány játékosa. 

 

Side a főhadiszállás 

 

Antalyából többfelé vették az irányt az együttesek, a mieink a népszerű fürdővárostól délre, a jó órányi buszozásra található Sidébe. Itt töltik majd el az elkövetkezendő tíz napot a kisvárdai és nyíregyházi focisták, ráadásul egy hotelben is fognak lakni. A mieinknek a szállodai szobák elfoglalása után volt egy kis ideje megismerkedni a körülményekkel, a környezettel. Csütörtökön már kezdődik a kemény munka, napi két edzéssel. 

 

A kezdőben volt Hamed 

 

A Spartacus csapatával jó néhány fiatal játékos utazott ki az edzőtáborba, lehetőséget kapva arra, hogy bizonyítsanak. Igazoltan van távol Yasin Hamed, aki még melegebb helyszínen tölti az elkövetkezendő időszakot. A nyíregyháziak huszonkét éves játékosa tagja annak a szudáni válogatottnak, amely részt vesz Kamerunban az Afrikai Nemzetek Kupáján. A szudániak kedden este pályára is léptek és gól nélküli döntetlent játszottak Bissau -Guinea együttesével. Hamed a kezdőben kapott helyet és hatvanhét percnyi játék után cserélték le. A szudániak legközelebb szombaton játszanak az esélyesebb Nigéria ellen, amelyik 1–0-ra legyőzte Egyiptomot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában