Kézilabda

2022.01.19. 14:29

Szoros meccsre számítanak a kisvárdaiak

Bakó Botond szerint a Vác már hozzászokott a heti kétmérkőzéses ritmushoz.

BB

Udvardi Lauráék meglepnék a Vácot

Fotó: KM-archív/Sipeki Péter

Nincs megállás, a szombati Érd elleni győztes mérkőzést követően a Kisvárda Master Good SE szerdán Vácon folytatja a bajnokságot. A Duna-parti egyesületnél jelentős játékosmozgás volt a nyáron. Legérzékenyebben Szanja Radosavljevics, Lakatos Rita és Szabó Laura távozása érinthette őket, de távozott a Loki egykori kapusa, Triffa Ági is. 

 

Szoros meccseket játszottak 

 

A kapuba Kisvárdáról Pásztor Bettina érkezett, és ketten Dunaújvárosból: Ferenczy Fruzsina és Schatzl Natalie, nagy erősítés a hosszú sérüléséből visszatérő Kuczora Csenge is. Rajtuk kívül fiatalokkal töltötték fel a keretet. A váciak felkészülése az új szezonra nem volt zökkenőmentes. A klub tavaly májusban jelentette be, hogy Őze Beáta veszi át a Lokihoz távozó Szi­lágyi Zoltán helyét, vele kétéves szerződést kötöttek. Ám a két esztendőből mindössze két hetet dolgozhatott, mert alighogy elkezdődött a gárda felkészülése, menesztették, az utódot pedig házon belül találták meg a váciak Ottó Katalin személyében, aki korábban már két alkalommal, beugró megbízott edzőként segítette ki a klubot. 

A váltás nem okozott gondot, hiszen a gárda magja évek óta együtt játszik, ismeri egymás szinte minden gondolatát a pályán. A bajnokságban hét győzelmük mellett négyszer hagyták el vesztesen a játékteret, kikaptak a Győrtől, az MTK-tól, a DVSC-től és a Mosonmagyaróvártól, 14 pontjukkal az 5. helyről várják a folytatást. 

A két gárda az elmúlt szezonban szoros mérkőzéseket játszott egymással, szeptemberben Vácon két góllal maradtak alul a szabolcsiak, míg áprilisban egygólos vereséget szenvedtek hazai pályán. 

 

Kulcskérdés a védekezés 

 

– Nagyon örülnénk, ha ismét szoros mérkőzést játszanánk velük és a végén számunkra alakulna kedvezően az eredmény, szeretnénk két ponttal hazatérni – kezdte érdeklődésünkre Bakó Botond, a Kisvárda vezetőedzője. 

– Kulcskérdés lesz a védekezésünk, fontos lesz, hogy miként tudjuk hatástalanítani a váciak beállókapcsolatait, illetve a különböző területeken lejátszott egy az egy elleni játékaikat. Elöl pedig minimálisra kell csökkentenünk a technikai hibák számát, amellyel meg tudjuk akadályozni a lerohanásaikat. 

A Vác vasárnap lejátszotta első Európa-ligás csoportmérkőzését, Kácsor Grétáék a román Ramnicu Valcea vendégei voltak, Bakó Botond szerint ez azonban nem jelent előnyt számukra. 

– Mi is játszottunk hétvégén, annyi nehézségük lehetett, hogy sokat kellett utazniuk. A Vác évek óta szereplője a nemzetközi kupáknak, így ez nekik nem új dolog, hozzá vannak szokva a heti kétmérkőzéses ritmushoz – zárta Bakó Botond. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában