Salakmotor

2022.01.31. 09:37

Vaspapucsosok ünnepi díjkiosztója

Nagyhalászi sikerek rendezésben és a honi bajnokságban.

KM

A díjkiosztó résztvevői (balról): Kovács Roland, Baráth Norbert, Fazekas Dennis, Piroska Edit, Füzesséry Erik és Albók József

Fotó: A & A Managers Team

Hogyan kerül egy salakmotor az asztalra? Pontosabban a nyíregyházi Kemence Csárda egyik termébe. Nem megszokott dísz­let, ám akkor érthető, ha szombaton itt tartotta évzáró díjkiosztóját a Magyar Motorsport Szövetség salakmotoros szakága. A szövetség tisztségviselői mellett a hazai klubok vezetői és versenyzői kaptak meghívót. Ott volt a sportág két debreceni ikonja, Adorján Zoltán és Tihanyi Sándor is. 

– Ez egy jeles nap, mert a járvány ellenére egy nagyon eredményes éven vagyunk túl – hangsúlyozta ki beszédében Füzesséry Erik szakágvezető. 

 

GP-kvalifikáció 

 

A tavalyi legnagyobb durranást az a GP-kvalifikáció jelentette, amelynek Nagyhalász volt a házigazdája. Mint ismert, az elmúlt esztendőben a szlovén, a szlovák és a magyar szövetség közös bajnokságot szervezett, ám minden nemzet külön hirdetett bajnokot hazájában. Magyarországon a sportág történetének legfiatalabb bajnokát ünnepelhették a résztvevők, hiszen Fazekas Dennis a Nagyhalász Motorosportjáért Sportegyesület színeiben állhatott a dobogó legfelső fokára. A második helyen Kovács Roland zárt, a bronzérem a bolgár Milen Manevé, aki szintén a nagyhalászi klub motorosa. Az ő díját Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa, a klub elnöke vette át. 

Füzesséry Erik a szövetség nevében díjat adott át Albók Józsefnek és Baráth Norbertnek, a SpeedWolf Debrecen Speedway Team ügyvezetőjének, illetve Piroska Editnek, a szakmai tanács tagjának. 

 

– Feledhetetlen volt számomra az idei év, különösen a döntő. Annak tükrében pedig, hogy még az is felmerült, hogy abbahagyom a versenyzést, nagyon boldog voltam, hogy bajnok lehettem. Nagyon köszönöm Albók Józsefnek, hogy mindenben támogatott. Tudom, hogy megvédeni nehezebb egy címet, mint megszerezni, de ez a célom, és szeretnék továbbfejlődni – nyilatkozta Fazekas Dennis. 

 

Voltak még gazdára váró díjak, hiszen számos elismerést adtak át azoknak, akik az elmúlt évben a magyar salakmotorért dolgoztak. Így például díjat kapott Dorogi János, a nagyhalászi klub tagja, aztán Dankó László, a Nyíregyházi Televízió szerkesztőriportere, Mán László, sportrovatunk vezetője és a Hell Energy Magyarország Kft.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában