Kézilabda

2022.02.23. 08:36

Elfogadják a végeredményt a fehérgyarmatiak

A két fél máshogy látja a sorsdöntő utolsó másodpercek eseményeit.

BB

Pánczél Zoltán gólja döntött a vitatott végjátékban

Fotó: KM-archív

Vasárnap az NB II. tavaszi nyitányán a Nyírbátor a megyei rivális Fehérgyarmatot látta vendégül Mátészalkán, a találkozó nem mindennapi izgalmak között dőlt el az utolsó pillanatokban a házigazdák javára. A vendégek vitatták az utolsó másodpercekben történt játékvezetői ítéleteket, amelynek az együttes játékos-edzője, Varga László hangot is adott, ezért kék lappal azonnal kiállították.

– 22 másodperccel a vége előtt időt kértünk 31–31-es állásnál, megbeszéltük a támadás befejezését, sajnos eladtuk a labdát 10 másodperccel a vége előtt. Ebből indult ellenfelünk, játékosukat viszont szereltük a mi térfelünk félpálya felőli harmadában. A játékvezetők szabaddobást ítéltek a Nyírbátor javára, elvégezték, de a labdát kapó játékosuk a kilences vonalán belül tartózkodott, így még egyszer el kellett végezni a szabaddobást. Közben lepergett az óra, szerintem időn túli szabaddobásnak kellett volna következnie a kapunktól 14 méterre. A versenybíró azonban úgy döntött, hogy a játékvezetők állítsák meg az órát, így azt visszaállították 29:56-ra, a Bátor pedig gólt lőtt. Én nem hallottam és nem láttam, hogy a játékvezetők megállították volna a játékot és ezt nem is indokolta semmi. Azt gondolom, ez a döntés nem volt jogos, ezzel megfosztottak bennünket egy ponttól – idézte fel az eseményeket Szűcs József, az együttes technikai vezetője. – Mindezektől függetlenül tudomásul vesszük a pályán elért eredményt – tette még hozzá

 

Megállították az órát

 

– 20–25 másodperc volt már csak hátra, ellenfelünk támadott, jobbszélsőnk labdát szerzett és megiramodott a Fehérgyarmat kapuja felé, de szabálytalankodtak vele a gyarmati 9-es közelében. Ekkor a játékvezetők megállították a játékot és egyikük felemelt kézzel jelezte a versenybírónak, hogy állítsa meg az órát. A csarnok kijelzőjén lévő óra csak tájékoztató jellegű, a hivatalos időmérést a versenybíró végzi a zsűriasztalnál. Ekkor négy másodperc volt hátra, a javunkra megítélt szabaddobást elvégeztük, amelyből Pánczél Zoltán betalált. Véleményem szerint találatunk szabályos volt, így jogosan nyertük meg a mérkőzést – mondta el a végjátékról Petneházi Zsolt, a Nyírbátor szakágvezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában