Tenisz

2022.02.18. 08:56

A dohai címvédő megállította Fucsovicsot

Búcsú Dohától, pedig a döntő szettben 3:0-ra meglépett a magyar teniszező.

KM

Marcinak nem sok hiányzott az elődöntőhöz

Fotó: MTI/AP

Pedig szépen alakult. Csütörtökön a címvédő grúz Nikoloz Baszilasvili (22.) ellen lépett pályára Dohában Fucsovics Márton (36.). 
Az ATP 250-es kemény pályás tornán a tét az elődöntőbe jutás volt. A felek három esztendeje ötször is találkoztak, háromszor Marci nyert, kétszer a grúz. A legutóbbi mérkőzésük a 2019-es US Openen volt, amelyen 3 óra 43 perces gigászi csatában 3:2-re nyert a grúz. 

 

Pedig milyen jól indult 

 

Jól indított Fucsovics, hiszen az első játszmát 33 perc alatt 6:1-re nyerte. A folytatásra alaposan összekapta magát Baszilasvili, 3:2-es vezetése után brékelte Marcit, majd ezzel a lépéselőnnyel élve 42 perc alatt 6:3-ra nyerte a játékrészt. Úgy indult a döntő szett, hogy Marci és szurkolói fognak örülni, hiszen a nyíregyházi teniszező meglépett 3:0-ra. Sajnos a grúz sem adta alább és 3:3-ra egyenlített, majd a döntő szakasz az volt, amikor 5:5 után Fucsovics elveszítette az adogatójátékát. 

 

Az utolsó játékban hiába volt bréklabdája a magyar teniszezőnek, Baszilasvili már nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából, és 7:5-re behúzta a 2 óra 15 perces mérkőzést és jutott az elődöntőbe. Itt az első kiemelt a kanadai De­nis Shapovalovot búcsúztató francia Arthur Rinderknech ellen játszik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában