Kosárlabda

2022.02.02. 09:31

Tartalékosan is magabiztos sikert aratott a Sunshine-NYÍKSE

A nyíregyháziak hét emberrel sem adtak esélyt a hazaiaknak.

KM

Földesi Norberték (13) Tiszakécskén is győzelmet ünnepelhettek

Fotó: szakosztály

Kosárlabda. Az idén először utazott a Sunshine-NYÍKSE idegenbe, hétfőn este a tabella 8. helyén álló Tiszakécske vendége volt a nyíregyházi együttes. 

Az utazó keretből több alapember is kimaradt. Tóth Viktor térdsérülést szenvedett múlt héten a Cívis KK ellen, Skorcov Gergő is gyengélkedett, Bolden Imanuel is beteget jelentett, illetve Csirpák Patrik és Balogh Bendegúz munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott a csapattal tartani. 

 

Kovács Tibor így mindössze hét emberre számíthatott a mérkőzésen. Az első két perc szoros küzdelmet és váltott kosarakat hozott. Ugyanakkor egy 0–5 és 0–7 rohammal a nyíregyháziak bebiztosították stabil vezetésüket az első negyed végére. A második negyedet a hazaiak kezdték lendületesebben, és szinte felváltva szerezték a csapatok a kosarakat. Úgy tűnt, kicsit kiengedtek a vendégek és a kécskeieknek minden sikerült, de a vendégek így is tartották az első negyedben szerzett előnyüket. 

 

Debrecenben folytatják 

 

A harmadik negyedben különösen Asztalos volt aktív a palánk alatt, aki ebben az etapban 11 pontot tett a csapat eredményéhez, de Zajácz és Gáspár is aktív volt. A mérkőzés eldőlni látszott, de azért a biztonság kedvéért még 8 pontot az utolsó negyedben is hozzárakott a különbséghez a NYÍKSE, így alakult ki a végeredmény. 

A nyíregyháziak csütörtökön egy igazi örök rangadóval, a DEAC II. vendégeként folytatják a sorozatot.  

 

Kosárlabda: NB II.

Tiszakécske–Sunshine NYÍKSE 41–85 (11–24,14–14,4–27,12–20) 

NYÍKSE: Savic 16/6, Zajácz 15/3, Gáspár 14, Földesi 9/6, Asztalos 23. Csere: Vida 5/3, Szenti 3. Vezetőedző: Kovács Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában