Nyíregyháza

2022.03.24. 15:20

Másodszor is megrendezik a Nyíregyházi Futófesztivált

A Vidor Fesztivál idejére kitűzött futóversenynek immár névadó szponzora is van.

Fotó: KM

A tavaly debütált Nyíregyházi Futófesztivál megálmodói nem a levegőbe beszéltek akkor, amikor hagyományteremtésről szóltak: a kezdeményezés olyan sikeres volt, hogy kétség sem férhetett hozzá: idén jön a második felvonás, ezúttal már névadó szponzor támogatásával.

 

– Ez egy csodálatos kombináció – kezdte az augusztus 28-án rendezendő sportesemény sajtótájékoztatóját dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Egyrészt van egy futóverseny, ami a város első zöld futófesztiválja. Nagyon sokan futnak Nyíregyházán, ezért is építettünk ennyi rekortán futópályát. Nagyon örülünk, hogy a szabadtéri programjaink is egyre népszerűbbek. Másrészt van egy civil szervezet, amely lelkes és elkötelezett a program iránt. Hiányzott még egy nagyon fontos elem, a névadó szponzor. A Sematic csatlakozásával immár minden együtt van.

 

A Sematic Hungária Kft. a Wittur cégcsoport tagja. A felvonóiparban világszinten vezető cégcsoport nyíregyházi tagjának ügyvezetője, Szabó Péter elmondta, miért álltak a kezdeményezés mögé.

 

– Saját dolgozóinkat is igyekszünk az egészséges életmódra motiválni, továbbá az is fontos a cégünknek, hogy zöldek legyünk – árulta el az ügyvezető. – Tavaly a teljes csomagolási koncepciónkat megváltoztattuk, ezzel körülbelül 160 fányi erdőt tudunk megmenteni minden évben és tíz tonna polisztirol anyagot „felejthettünk el”. Emellett szeretnénk, hogy ismerjék a nevünket a városban, mivel a közeljövőben új csarnokot telepítünk. Ehhez egészséges munkavállalókat szeretnénk bevonzani.

 

Dr. Bana Richárd, a futófesztivált kezdeményező Mozaik Med Sportegyesület elnöke a rendezvény zöld jellegéről beszélt.

 

– Az egyszer használatos műanyagokat teljesen kivettük – fogalmazott. – Sok futóverseny után szörnyen néz ki a placc, el lehet csúszni a földre dobott műanyag palackokon. Nem kell messzire menni, Helebrandt Máténak is kellett már emiatt versenyt feladnia. Nem használunk szórólapokat, a rajtszámokat visszaszedjük a verseny után, a hulladékot szelektíven gyűjtjük. Ezek mellett is különböző projekttel készülünk.

 

– Óriási megtiszteltetés, hogy a felvonóiparban már világszinten vezető Wittur cégcsoport tagja mögénk áll – folytatta dr. Bana Richárd. – Néhány találkozás után kiderült számomra, hogy nagyon fontos nekik a munkavállalók egészsége és biztonsága. Üzemorvosként több cég egészségkultúrájába belelátok, nagyon kevés olyan van, ahol ennyire figyelnek erre. Azt látom, ha a munkáltató benne van az egészségfejlesztő projektben, a munkatárs is egészséges, ezáltal a cég sikeresebb lesz.
 

MK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában