Hübner Nyíregyháza BS

2022.03.10. 20:00

Otthon apuka, a pályán vezér a Cápák center

A Blue Sharks újdonsült amerikai légiósa a tapasztalatával is szeretne segíteni a csapattársaknak.

MK

A férfi kosárlabda NB I./A-ban három forduló maradt az alapszakaszból, azt követően megrendezik a Magyar Kupa nyolcas döntőjét, majd megkezdődik a középszakasz. A Hübner Nyíregyháza BS-nek még lehet esélye a középházba kerülésre, azonban már nincs saját kezében a sorsa. Amennyit megtehet, hogy a hátralévő három, azaz a Szeged, a Paks és a Falco elleni meccsekből minél többet megnyer. 


A klub vezetősége ennek érdekében változtatás mellett döntött, Seth LeDay helyett szerződtette az amerikai Al’Lonzo Colemant. A 4-es és 5-ös poszton bevethető kosaras a tizedik profi szezonját tapossa, ez idő alatt megfordult Argentínában, Kanadában, a Dominikai Köztársaságban, Finnországban, Franciaországban, Izlandon, Izraelben, Mexikóban és legutóbb Törökországban. A 203 centis, 32 éves kosaras a tapasztalatával sokat segíthet a gárdának, és elmondása szerint ennek megfelelően vezérszerepet töltene be a csapatban. 

A mindig mosolygós Al’Lonzo Coleman nagy tervekkel érkezett Nyíregyházára
Forrás: Szerző


– Szerintem fontos, hogy a pályán sokat kommunikáljunk, ismerjük egymás gondolatait, megosszuk a labdát – mondta Al’Lonzo Coleman. 

– Intenzitást akarok vinni a védekezésbe. Nagyon sok tehetségünk van támadásban, a játék ezen részével nincs is probléma. Vannak viszont olyan meccsek, amikor nem úgy megy a dobás a csapatnak, ahogy szeretnénk, de a védekezésnek mindig rendben kell lennie. Tudom, hogy volt ezzel probléma korábban, úgyhogy a védekezésben, a lepattanózásban és a „vezető szerepben” szeretnék pluszt adni az együttesnek. 

 

Mindennap beszélnek 

 

Mint mondja, egyáltalán nem érzi magát új játékosnak, így nem esett nehezére a beilleszkedés, sőt, már azon dolgozik, hogy a fiataloknak is átadja a tapasztalatát. 
Az amerikai magasember a „világjárásról” elmondta, hogy ez a profi sport része. Hálás azért, hogy mindig szép helyeken játszott, és mindegyik szezont úgy fejezhette be, hogy a játék valamelyik aspektusában erősebbnek érezte magát. 


A sok utazásnak azonban megvan a hátránya is, ha az ember családos. 


– Van egy gyönyörű kislányom, aki a következő hónapban lesz hatéves – árulta el a center. 

– Mindig az a legnehezebb része, hogy otthon kell őt hagyni, de férfiként így próbálom segíteni a családomat, szép jövőt biztosítani neki, igyekszem megteremteni azokat a feltételeket, amiket én nem kaphattam meg gyerekként. Mindennap beszélünk, amennyit csak tudunk. Magyarországon jól jön ki az időeltérés, mert befejezzük az edzést egy óra körül, ő akkor megy iskolába, aztán a suli után még tudunk beszélni, mielőtt én lefeküdnék aludni. 
Lonzo így is százszázalékosan a kosárlabdára koncentrál Nyíregyházán, hiszen ő is tudja, nagyon fontos mérkőzések előtt áll a csapata. 

 

Szombaton bemutatkozik 

 

– Elsősorban bent akarunk maradni az első osztályban, de én még a rájátszásról sem tettem le. Három meccsünk van az alapszakaszból, nem lesz egyszerű egyik sem, de mindent meg kell tennünk a győzelmekért. Ha bekerülünk az első tízbe, akkor még bármi történhet – zárta szavait az amerikai kosaras. 


A szurkolók szombaton láthatják először az új játékost, a Cápák ugyanis a Szeged elleni hazai meccsel térnek vissza a válogatottszünetről. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában