Röplabda

2022.03.23. 08:30

Szasa mentális fejlődést látott

Az Extraliga címvédője igazi csapatmunkával egyenlített.

MK

Ez már jobban nézett ki. Mint ismert, a Fatum-Nyíregyháza a múlt pénteki, Kaposvár elleni vereség után edzőt cserélt: a távozó Németh Szabolcs helyett Szasa Nedeljkovics készítette fel a csapatot a negyeddöntő második mérkőzésére. A találkozónak óriási tétje volt, hiszen ha a címvédő ezt az összecsapást is elveszítette volna, akkor zsinórban három győzelmet kellett volna szerezni ahhoz, hogy meglegyen az előzetesen kötelezőnek vélt továbbjutás. 
 


Szoros játszmák 

 


A hétfő esti, kaposvári találkozó sem indult a legjobban, a hazaiaknak szettlabdáik voltak, amiket a Fatum hárítani tudott, és előnybe került. A következő játékrészek is roppant szorosan alakultak, de a nyíregyháziak nem roskadtak össze a teher alatt, 3:1-re győztek. További pozitívum, hogy ezúttal öten jutottak tíz pont fölé. 
– Ez egy igazi csapatmunka volt – értékelt Szasa Nedeljkovics. – Nem volt sok időnk, nagy változásokat még nem lehetett véghezvinni, a mentális felkészítésen, a motiváláson volt a hangsúly. Örülök, hogy az első pillanattól lehetett látni, mi a szándékunk. Nagy csata volt, amit korábban is befejezhettük volna, a harmadik szettben lehetőségünk volt lezárni a meccset, de felkészült Kaposvárral találkoztunk. A negyedik játsz­mában tizenhét-tizennyolc pontig végig egy-egy ponttal vezettünk, lépésről lépésre haladtunk, és épp a mentális erő döntötte el a játékrész végét. Az alapok megvannak, most már a következő meccsre kell koncentrálni. 
Ezúttal sincs sok idő a munkára, hiszen a két csapat csütörtök 18 órakor újra összecsap egymással, ezúttal a nyíregyházi Continental Arénában. 

 

Borítókép: Sokan jól teljesítettek a kék mezes Fatumnál  | Fotó: klub

Címkék#fatum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában