Megyei I.

2022.04.22. 11:23

Bajnokot avathatnak Meggyesen

Nagy hagyományokkal bíró megyei derbit rendeznek Nagyhalászban.

BB

A kék nadrágos Nyíregyháza II. hétvégén révbe érhet

Fotó: Pusztai Sándor/Km-archív

Szombaton az egyik legfontosabb kérdésre választ kaphatunk a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokság 25. fordulójában, ha a Nyíregyháza II. három pontot szerez Nyírmeggyesen, akkor behozhatatlan előnyre tesz szert üldözőivel szemben és megnyeri a bajnokságot. Az előző kiírásban sem kellett a végéig várni, akkor a 26. fordulóban május elsején igazi majális volt Tarpán, Varga Gyula együttese a Nagyhalász 4–0-s legyőzésével szerezte meg idő előtt az aranyérmet. 

Javítana a Vásárosnamény 

Azóta nagyot fordult a világ, a beregiek a bennmaradásért küzdenek. Ezúttal Nagyecsedre látogatnak, ahol bizony manapság nehéz dolga van a vendégeknek. A téli edzőváltást követően, Kósa József vezetésével a hazaiak a tavasz eddigi mérkőzésein annyi pontot szereztek, mint az őszi szezonban összesen, és hol van még a vége. Talán nem túlzás azt állítani, ha szombaton mégsem sikerülne lezárni a Szparinak a bajnokságot, akkor csak idő kérdése, hogy mikor érnek révbe. A dobogós helyekért viszont még ádáz csata folyik, úgy tűnt, hogy a tavaszt remekül nyitó Vásárosnaménytól nem lehet elvenni az ezüstöt, Harbula Balázs alakulata azonban megtorpant és az utolsó három fordulóban vesztesen hagyta el a pályát. Szombaton a sereghajtó Gyulaháza ellen javíthatnak elégtelen áprilisi bizonyítványukon. 

A Mátészalka sem teheti ki az ablakba havi produkcióját, zsinórban három pont nélküli mérkőzéssel fokozatosan csúszott hátrafelé a tabellán. Jelenleg a hatodik helyről várják a folytatást, mégpedig a velük azonos pontot gyűjtő Mándok ellen. Az összecsapás győztese fél lábát felteheti a dobogóra. Lehetne itt mindenféle jelzőket aggatni egy Nagyhalász–Ibrány találkozóra, legyen elég annyi, hogy ez a csapatok aktuális helyezésétől függetlenül mindig rangadónak számít. A két gárda emlékezetes mérkőzést vívott egymással három éve az utolsó fordulóban. Akkor a listavezető Nagyhalásznak volt a legegyszerűbb a dolga, az aranyért „csak” le kellett győznie odahaza Ibrányt, a második Nagyecsed a negyedik Nyírgyulajhoz látogatott, de mind a négy csapatnak esélye volt még az aranyéremre. A három pontot azonban az Ibrány söpörte be, amellyel a második helyen végzett, a hazaiak a bronzzal vigasztalódtak, a nevető harmadik pedig a Nyírgyulajban nyerő Nagyecsed lett. 

Nyírgyulajba látogat a Balkány 

Nincs most ekkora tétje a mérkőzésnek, de a telt ház borítékolható. Az Újfehértó a hajrában szerzett találattal mentett pontot a korán kétgólos előnybe kerülő Balkány ellen, Piskóti Zsolt gárdája ezúttal a rangadót nyerő Csengerrel méri össze erejét Tégláson. Mirgai mester csapata pedig Nyírgyulajban vizitál, az aktuális formákat figyelembe véve nem is esélytelenül. A rapszodikusan teljesítő Kemecse a Nyírbátor vendége lesz, bizony szükségük lenne ismét a három pontra, hogy ellépjenek a vörös zónától. 

Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 25. forduló, edzői várakozások (kezdés: 17, ifi: 15)

Szombat

Nyírbátor (7.)–Kemecse (12.)

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – A múlt heti teljesítményünket gyorsan el kell felejteni. Tudom, hogy minden csapat életében vannak rosszul sikerült mérkőzések, de szeretnénk az előttünk álló fordulókban a szebbik arcunkat mutatni. Kezdve egy jó erőkből álló Kemecse ellen.

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Bátran fogunk a mérkőzéshez állni Bátorban, aztán lesz, ami lesz.

Nyírmeggyes (14.)–Nyíregyháza II. (1.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – A tabella első felében levő csapatok ellen mindig jobb teljesítményt nyújtunk. Most a bajnokság legnagyobb esélyese látogat hozzánk, így szükség is lesz a jó játékra, ha meg akarjuk nehezíteni a Nyíregyháza dolgát. Nagyon kellenek a bravúrpontok, így mindent meg fogunk tenni érte.

Huszák Géza, a Nyíregyháza II. edzője: – Szeretnénk lezárni a szezont, úgy érzem, megérdemelnénk, mert sokat tett érte ez a fiatal társaság.

Vásárosnamény (2.)–Gyulaháza (16.)

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – Mindenképpen megpróbálunk javítani az áprilisi mérlegünkön, amely most eléggé egyoldalúan van lesúlyozva, de ezek is mi vagyunk. Eredménytől függetlenül, a meccs végén örömmel látjuk vendégül Bardi Gabiékat!

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Nem mi vagyunk az esélyesek, de megpróbálunk tisztességesen helytállni.

Nyírgyulaj (10.)–Balkány (9.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Az előző heti bravúrgyőzelmünk akkor ér igazán valamit, ha hazai pályán pontot, pontokat tudunk szerezni. Tisztában vagyunk vele, hogy ez nem lesz egyszerű, hiszen a Balkány egy szervezett, masszív csapat. 

Mirgai László, a Balkány edzője: – A Nyírgyulaj ibrányi győzelme nem akármilyen meglepetés volt, ez is mutatja, hogy remek együttes a hazai. Bennünk van egy kis hiány­érzet, hiszen a 88. percben zsebünkben éreztük a három pontot az Újfehértó ellen, reméljük, ezúttal több szerencsénk lesz. Bízom a srácokban. 

Nagyecsed (8.)–Tarpa (15.)

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Nem téveszt meg minket a vendégek tabellán elfoglalt helyezése, attól sokkal jobb csapat a Tarpa. Éppen ezért nehéz mérkőzésre számítok, ettől függetlenül szeretnénk jó eredményt elérni. Sajnos mi is kezdünk elfogyni, mint nekem otthon a gyógyszer. Az utóbbit meg tudom oldani, mert a párom segít, a másikban viszont a srácok segítségét kérem.

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – A tabellából kiindulva nehéz helyzetben vagyunk, ezért pontot, vagy pontokat kellene szereznünk. Ami azonban Ecseden nem tűnik egyszerű feladatnak.

Mátészalka (6.)–Mándok (5.)

Kiss Gábor, a Mátészalka edzője: – Teljesen felesleges fogadkoznunk, meg hangzatos mondatokat harsognunk. A helyzet jóval egyszerűbb, megalkuvást nem ismerve kell tenni a dolgunkat azért, hogy eredményesek legyünk hazai pályán.

Dancs Attila, a Mándok technikai vezetője: – Folyamatos létszámhiánnyal küzdünk, ettől függetlenül győzelemre fogunk játszani. A hátralévő mérkőzések megmutatják majd, hogy kire tudjuk építeni a következő szezon mándoki csapatát.

Vasárnap

Nagyhalász (13.)–Ibrány (4.)

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – Azt mondta az „Öreg Vidor”, a bratyóm, hogy egy ilyen rangadóra nem lehet feltartott kezekkel menni. Sőt! Menni kell tovább, mert az egész heti munka után a helyzet magaslatán kell állni! Kérem, azt még feltétlenül írja le, hogy a kertszomszédjai, Ilonka néni és Béla úr most ünneplik 45. házassági évfordulójukat, ezért viszem őket a meccsre. Nagy focidrukkerek, hajtják majd a csapatot a „Hajrá Halásszal”. Mindenkit szeretettel várunk, de csak a bejáratig, mert onnan mindenki megy tovább vagy arrébb.

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Ismét elérkezett a várva várt rangadó, azt mindenki tudja, hogy ez nem egy átlagos hétvégi bajnoki lesz, ezért minden játékosomtól száztíz százalékot várok el. Tudjuk, hogy teljes odaadást és maximális fegyelmet követel meg ez a kilencven perc, ha ezeket betartjuk, akkor biztos vagyok benne, hogy a minket szép számban elkísérő szurkolóinkat meg tudjuk örvendeztetni.

Újfehértó (11.)–Csenger (3.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A múlt heti idegenbeli pontszerzés akkor érne nagyon sokat, ha hazai pályán sikerülne egy ki-ki meccset végre a magunk javára eldönteni.

Barcsay István, a Csenger edzője: – Egy remekül felkészített csapat otthonába látogatunk, bízunk benne, hogy sérültjeink felépülnek és tudunk játszani egy jó meccset.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában