NB I

2022.04.09. 17:34

Bosszantó várkerti vereség

A vendég mezőkövesdiek számukra értékes három ponttal távoztak Kisvárdáról

Kisvárda-Mezőkövesd NBI.

Fotó: KOVACS PETER

Itthon, édes itthon! Így várták a Kisvárda Master Good focistái a szombati élvonalbeli bajnokit. Majd egy hónap után  lépett hazai pályára a tabella harmadik helyén tanyázó Felső-szabolcsi csapat. Az ellenfél az Mezőkövesd volt, amelyet az egykoron a kisvárdai kispadot is koptató Supka Attila irányít.


A  legutóbbi fordulóbeli, a fehérvári meccs kellemetlen hozadéka volt a vereség mellett, hogy Dombó Dávid megsérült, akkor úgy védett most viszont nem tudta vállalni a játékot. Így a kapuba a fiatal Artem Odvincov állhatott. A korábbi kezdőből kikerült a kiállított Anton Kravcsenkó valamint Claudiu Bumba, a helyükre Iont-Andrei Peteleu és Jasmin Mesanovics került.Az esőb en időnként erős, a hazaiakat támogató  szélben lendületesen kezdetek a mieink, előbb Driton Camaj, majd nem sokkal később Yanis karabeljov próbálkozott lövéssel.

Derült égből villámcsapásként jött egy vendég akció amelynek végén a hosszú oldalon üresen érkező Jurina a kapuba talált. Ez egy kicsit megfogta a pirs szerelésben pompázó hazaiakat. Aztán ismét nekidurálták magukta, látszott az akrás, a kövesdiek viszont higgadtabban játszott. Az az első félóra végére megszületett a hő áhított hazai találat, mégpedig megérdemelten.
Az egalizálás után kissé esett a játék színvonala, majd a hajrá kezdetén egy vendég szöglet után Pillár Róbert hátulról megtaszított Lazar Csirkovicsot akinek testéről a kapu felé pattant a labda, amelyet a gólvonalon csípett el Odvincov. Nem sokkal később  Drazsics lőtt mellé, a ráadásban pedig Cserri lövését védte a hazaiak cerberusa.

 

 


A szünetben a vendégeknél döntöttek váltásról. Három perc elteltével Camaj és a hazai szurkolók hiába örültek, a hazai játékos centikkel a leshatáron túlról indult és hiába talált a kapuba. Továbbra is a hazaik játszottak fölénybe, majd sérülés miatt a kövesdi gólszerzőt le kellett cserélni. Ezt követően igencsak csapkodó volt a játék, sok hibát követtek el mindkét oldalon. Aztán a várdaiak döntésre szerették volna vinni a dolgot, így pályára lépett Bumba és Jasir Asani. Aztán másként alakult mert egy vendég akció végén ismét mattolták Odvincovot.
Rátettek egy lapáttal a hazaiak, ismét kettős cserével igyekeztek frissíteni majd a WAR-szoba is munkát kapott, ám egy szöglet után végül nem ítélték szabálytalannak azt, hogy  Mesanovics ellen védekeztek. A hajrá kezdetén a jobboldali bekk Cseke járt közel a duplázáshoz, ám közeli lövését védte Odvincov.


A vezetés érthető módon megnyugtatta a kövesdieket, akik higgadtan passzolgattak, a mieinkben pedig nem volt, erő a változtatásra. Így aztán meglepetés született, mert a meccs előtt a hátulról harmadik kövesdiek az élről harmadik otthonában szerezték meg a három pontot. Ami a borsodiak számára  igen értékes volt és előbbre léptek a tabellán. A várdaiak pedig rontottak a parádés hazai mérlegükön és elszenvedték második vereségüket. És már csak hat pont az előnyük a negyedik egerszegiek előtt.

 

Labdarúgás: NB I., 27. forduló


Kisvárda Master Good-Mezőkövesd   1-2 (1-1)
Várkerti Stadion, 1520 néző, v.: Csonka.
Kisvárda Master Good:  Odincov - Peteleu, Cirkovic, Leoni, Hej - Karabeljov (Zlicic, 80.), Melnyik, Ötvös (Makowski, 80.) - Navratil (Bumba, 66.), Mesanovic, Camaj (Asani, 66.). Vezetőedző: Erős Gábor.
Mezőkövesd: Tordai - Pillár, Lukic, Vadnai - Cseke, Madarász (Bilali, 90.), Karnyicki, Cseri (T. Kis, 75.), Vajda - Jurina (Besirovic, 55.), Drazic (Csurko, a szünetben; Babati, 90.)
Gól: Karabeljov (30.), illetve Jurina (8.), Cseke (67.)
7. perc: Egy kövesdi akció végén Cseri passzánál az elrúgás pillanatában a jobb szélen álló Cseke nem,  a beadására a hosszún érkező és becsúszva a a rövid felsőbe passzoló  Jurina  leshatáron túl volt, ám a WAR vizsgálat után érvényesítették a találatot, 0-1.
30. perc: Camaj bal oldali szöglete utána labda Karabeljov elé kerül, aki 15 méterről ballal a lábak között a jobb alsó sarokba suhintott, 1-1.
67. perc: Csurkó bal oldali beadását a hosszú oldalon üresen érkező Cseke négy méterről a léc alá bombázta, 1-2.

Címkék#nb 1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában