NB III

2022.04.09. 08:33

Csapataink idegenből hoznák el a három pontot

A Kisvárda II. Füzesgyarmaton, a Sényő a Tállya vendégeként játszik.

MK

Az NB III. előző fordulójában a megyénket képviselő mindkét csapat pontot szerzett: a Kisvárda II. kiütötte a BKV Előrét, míg a Sényő-Carnifex FC döntetlent játszott az Újpesttel. Ezen a hétvégén is legalább ilyen eredményre törekszik a két együttes, s van is rá esély, hogy sikeres vasárnapot zárjanak. 
 


Rengeteg döntetlen 

 


A Füzesgyarmatnak van a negyedik legkevesebb veresége (6) a bajnokságban, igaz, így is csak a tizedik helyet foglalja el a tabellán, mivel a huszon­nyolc meccs felén döntetlent játszott. A Békés megyeiek az előző három mérkőzésükön is ikszeltek, és mondani sem kell, októberben Kisvárdán is megosztoztak a pontokon a felek (0–0). 
– A Füzesgyarmat a helyezésétől függetlenül nagyon erős csapat, a vereségei száma mutatja, hogy nehéz ellene nyerni – fogalmazott Kocsis János, a Kisvárda II. edzője. – Rengeteg rutinos játékost foglalkoztat, biztosan nehéz dolgunk lesz. Annyiban talán kedvező a helyzet, hogy az előző két meccsünkön ötvédős rendszerrel találkoztunk, és ők is előszeretettel használják a három belsővédőt, ez ellen sokat alakult a játékunk. Ellenfelünk rengeteg döntetlent játszik, az a hatékonyság, ami régebben jellemző volt rá, most már annyira nincs meg. Bízom benne, idegenben is meglesz az esély arra, hogy három pontot szerezzünk. 
 


Még van esélye a Tállyának 

 


A Sényő a 18. helyen álló Tállyához látogat. Ugyan az Imrő László, Fiumei Viktor alkotta edzőpárosnak Fabu Márton és Fenyőfalvi Dávid eltiltása miatt csökkent a variációs lehetősége, ha az ellenfél helyezéséből és az őszi 6–0-s meccsből indulunk ki, mondhatjuk, hogy van esély a győzelemre. 
– Az elmúlt fordulóban az első félidőben nem volt túl jó a játékunk, de a második játékrészre javult: jól játszottunk, küzdöttünk, volt is tartásunk – emlékezett vissza Imrő László. – A Tállya nagyon veszélyes ellenfél, hiszen elegendő forduló van még ahhoz, hogy megszerezze a bennmaradáshoz szükséges pontokat. Tisztában vagyunk azzal is, hogy Lasztóczi mester nagyon fel tudja tüzelni a csapatát, viszont a mi öltözőnkben is jó játékosok ülnek, ők is nyerni szeretnének. Felkészülten várjuk a találkozót. 
 

Borítókép: Nagy Mihály Krisztián (labdával) gólt szerzett az előző fordulóban | Fotó: kisvardafc.hu

 

 

Labdarúgás: NB III.



Keleti csoport, 29. forduló, vasárnap. Füzesgyarmat–Kisvárda II., Füzesgyarmat, 16, v.: Dobai (Sztányi, Piskóczi). Tállya–Sényő-Carnifex FC, Tállya, 16, v.: Urbán (Szabó, Kovács). 
További mérkőzések: Békéscsaba II.–Hidasnémeti, Újpest II.–SBTC, DVSC II.–DVTK II., Eger–BKV Előre, Tiszaújváros–DEAC, Hajdúszoboszló–Jászberény, Tiszafüred–Törökszentmiklós, Kazincbarcika–Putnok. 
 

Címkék#nb 3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában