NB III.

2022.04.12. 10:13

Kisvárdán figyelmesebbnek kellett volna lenni; a Sényő meccse az első gólig volt nehéz

Megvan a tanulsága a hétvégének.

MK

Anton Kravcsenkóék (hátul) hibáztak az elején

Fotó: kisvardafc.hu

Felemás hétvégét zártak az NB III.-as csapataink, hiszen a Sényő-Carnifex FC egy nehezen alakuló meccsen végül 4–0-ra győzött, míg a Kisvárda II. az előzetesen nyerhetőnek tűnő bajnokiján 2–0-ra kikapott. 


A Fiumei Viktor, Imrő László edzette sényői gárda úgy hozta el a három pontot Tállyáról, hogy hatvankilenc perc elteltével még 0–0 állt az eredményjelzőn. Kapacina Valer tizenegyese aztán beindította a szekeret, a 28 éves támadó további két gólt jegyzett és testvére, Kevin is betalált.

 

Helyzetek után gólok 

 

– Több sebből vérző csapat ellen mindig nagyon nehéz játszani, de a legfontosabb, hogy ne épp ellenünk támadjon fel – értékelt Fiumei Viktor. 

– Ehhez az kell, hogy az első gólt mi rúgjuk. Ez az első félidőben nem jött össze, bár helyzetekben már megmutatkozott a dominanciánk, az ellenfél viszont nagyon mélyen, sűrűn és szervezetten védekezett, nehéz volt feltörni. A második játékrész elején a gyors kiállítás megpecsételte a sorsukat (Baranyi Bence a 47. percben kapott piros lapot – a szerk.). Hiába az első kihagyott büntető, a következőt már értékesítettük, mint ahogy a többi helyzetünket is, így magabiztos győzelmet arattunk. 


A Várda a tizennégy iksszel döntetlen-specialistának számító Füzesgyarmat vendégeként a saját dolgát nehezítette meg. 

 

Pedig készültek rá 

 

– Sajnos rosszul kezdtük a mérkőzést, rögtön öngólt vétettünk, ami nagyban befolyásolta a továbbiakat – fogalmazott Kocsis János, a szabolcsi csapat edzője. 

– Utána kaptunk még egy találatot beívelésből, szintén olyan szituációból, amire készültünk, mégsem sikerült hárítanunk. Ezután már csak nekünk volt lehetőségünk, de mivel nem valósítottuk meg azt, amire készültünk, természetes, hogy utána a másik kapu előtt sem jött össze semmi. Ha pozitívumot keresek, akkor a második gólt követő hetvenöt percet említhetem, az első tizenöt percben viszont elrontottunk mindent. Nagy tanulság, hogy szem előtt kell tartani azt, amire felhívjuk a figyelmet. Ha a taktikai fegyelem meglett volna az elején, akkor nagy valószínűséggel sikeresebben zárjuk a hétvégét. 

 

A Várda már szerdán javíthat, hiszen hétközi fordulót rendeznek az NB III.-ban. Kocsis János csapata az Egert fogadja, a Sényő a Füzesgyarmatot látja vendégül – mindkét találkozó 16 órakor kezdődik. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában