Kézilabda

2022.04.29. 09:13

Kisvárdára jön a Ferencváros

Telt ház várja Kisvárdán a bajnoki címre hajtó Ferencvárost pénteken.

BB

A piros mezes Kisvárda nem feltartott kézzel várja a Ferencvárost

Fotó: KM-archív

Mint az ismert, április 14-én a Ferencváros öt góllal legyőzte legnagyobb hazai riválisát, a tavalyi ezüstérmes Győrt, így ismét az a helyzet állt elő, mint a 2017/2018-as idény során. Ha a hátralévő fordulókban a papírformának megfelelően mindkét élcsapat begyűjti a pontokat, akkor az aranyéremről az összesített gólkülönbség dönt majd. Akkor három forduló volt hátra a bajnokságból, és bizony két kirakatcsapatunk alaposan helyben hagyta aktuális ellenfeleit, a Ferencváros plusz 58-as, míg a Győr plusz 57-es gólkülönbséggel hozta le utolsó három mérkőzését, így összesítésben egyetlen góllal a fővárosi zöld-fehérek lettek a flúgos futam nyertesei. 

Magukkal foglalkoznak 

Ebben a szezonban Klujber Katrinéknak öt, míg a Győrnek két mérkőzése van hátra a bajnokságból, és a Fradinak 80 gól a hátránya riválisával szemben. Bár Elek Gábor azt nyilatkozta, hogy lehetetlennek tartja, hogy ekkora hátrányt le tudjanak dolgozni, kétségünk ne legyen felőle, hogy már pénteken Kisvárdán is menni fognak, mint a meszes. Az említett áprilisi paprikás hangulatú találkozón másfél perccel az első félidő vége előtt a két vezetőedző összeszólalkozása majdnem tettlegességig fajult. Ennek következményeként a két edző meghallgatását követően a magyar szövetség etikai és fegyelmi bizottsága szerdán két meccsre szóló eltiltás mellett 200 ezer forintra is megbüntette a két szakembert. Ennek értelmében a kisvárdai mérkőzésen nem Elek Gábor dirigálja majd övéit. 

– Továbbra is azt gondolom, hogy nekünk magunkkal kell foglalkoznunk, arra kell koncentrálnunk, hogy a bajnokság hátralévő részében jó formában kézilabdázva elérjük célunkat – vezette fel a pénteki találkozót Bakó Botond, a Kisvárda vezetőedzője. 

– A válogatottszünetben sokat dolgoztunk, a Fradi ellen tartást szeretnénk mutatni. 

Nem feltartott kézzel 

– Egyértelmű, hogy különösen a kialakult helyzet miatt ellenfelünk a meccs toronymagas esélyese, ettől függetlenül nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni. Jó formában érkezik a Fradi, hiszen a Győrt is sikerült megvernie, nyílttá téve ezzel a bajnokságot. A két csapatnak mások a lehetőségei, céljai, mi a sajátunkra figyelve próbáljuk kihozni a lehető legtöbbet a mérkőzésből – zárta Bakó Botond. A kisvárdai csapat honlapjának tanúsága szerint telt ház várja a két gárdát a Szent László Gimnázium tornacsarnokában. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában