Magyar Kupa

2022.04.27. 11:07

Már a főtábláért küzdenek

Szerdán négy csapat kvalifikálja magát, de a veszteseknek is lesz még esélyük.

KM

A vörös mezes Mátészalka másodosztályú ellenféllel találkozik

Fotó: KM-archív/Pusztai Sándor

A Magyar Kupa 2022–2023-as kiírásának Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei selejtezőjének harmadik fordulójában még nyolc együttes érdekelt. 

Miután a kupa országos fordulójába hat csapat juthat fel a megyénkből, amelyik egyesület sikerrel veszi az április 27-i negyeddöntőt, már automatikusan kvalifikálja magát a főtáblára. 

Nincs hosszabbítás 

A harmadik fordulóban győztes egyesületek a későbbiekben a Megyei Kupa-döntőbe kerülésért lépnek pályára, az elődöntőket – a tervek szerint – május 18-án rendezik. Ezzel párhuzamosan a selejtező negyeddöntőjében vesztes négy gárda számára sem ér véget a kupakiírás, hiszen közülük kettő – az úgynevezett rájátszásban esedékes két párharc nyertese – ugyancsak folytathatja szereplését az országos színtéren. 

Fontos információ, hogy a továbbjutás egy mérkőzésen dől el: ha a kilencven perc után döntetlen az állás, akkor az alacsonyabb osztályú jut tovább. Ha azonos osztályúak az együttesek, akkor tizenegyespárbaj dönt a továbbjutásról. 

Szerdán nemcsak kupameccseket rendeznek a megyénkben, hanem előrehozott megye egyes bajnokit is lebonyolítanak. A már biztos bajnok Nyíregyháza Spartacus II. 18 órától a Nyírbátort fogadja az örökösföldi sporttelepen. 

Magyar Kupa 

2022–2023-as megyei selejtező, 3. forduló párosítása

Április 27., 17 óra

Párosítás: Újfehértó–Ibrány (Tégláson), Nyírvasvári (megye II.)–Nagyecsed, Nagydobos (megye II.)–Mátészalka, Csenger–Balkány.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában