Máriapócs

2022.04.05. 07:00

RabócsiRing: Talma először fog driftelni

A motoros világbajnok szerint kemény a mezőny, és izgalmas lesz a Legendák Tornája.

ML

Talmácsi Gábor a gokart népszerűsítésében is segít, tavaly Szolnokon is bemutatózott

Fotó: MW/archív

Ilyen még nem volt! Húsvét hétfőjén hagyományteremtő szándékkal különleges versengés lesz a máriapócsi RabócsiRingen. A kétnapos Matador Nemzetközi Rali­krossz Fesztivál után jön a Legendák Tornája. A magyar autó-motor sport tizenhat kiválósága – világbajnokok, Európa-bajnokok – szinkronpályán versengenek majd egymással. Raliautóval és gokarttal az idő lesz az ellenfelük, míg driftautóval pontozás fog dönteni. A mezőny tagjai egy híján négykerekes gépekkel érték el szép sikereiket. Talmácsi Gábor 2007-ben kétkeréken száguldott a MotoGP 125 cm3-es kategóriájának világbajnoki címéig. Ám ez nem jelenti azt, hogy Talma nincs jó barátságban az autókkal. 

 

Ralibajnokin is indult 


– Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy a szervezők gondoltak rám, az pedig pluszt jelent, hogy jótékonysági verseny lesz – kezdte érdeklődésünkre Talmácsi Gábor. 

– Valóban nem voltam autóversenyző, bár az autós karrierem sem volt rossz, és a gokart sem ismeretlen számomra, hiszen édesapám gokartpályát is üzemeltetett. Egy évet raliztam az országos bajnokságban, karrierem során különböző autókat próbálhattam ki, így például a Porsche Kupán, ami a Forma–1 betétfutama volt. Voltam terepralin, mindenhol jártam egy kicsit, ezek általában egy-egy alkalmak voltak. Az pedig nagy dolog, hogy egyedül képviselhetem majd a motorosokat. 

 

Beszél majd drifterekkel 

 

– Mivel tesztelni nem lehet a verseny előtt, a vetélkedésen elsősorban a tehetség fog számítani. Van sejtésem arról, hogy mire lehetek képes, de ez maradjon a titkom. Egyedül a driftet nem próbáltam, de nem félek attól, hogy ne tudnék. Persze beszélek majd addig néhány szakemberrel, de majd ott fog kiderülni, hogy mennyire tudok. Nagyon régen versenyeztem komolyan, igaz, tavaly elindultam egy motoros futamon, amit megnyertem. Jó kondiban vagyok, ami egyedüli hátráltató, az a bal lábam korábbi sérülése. Ez a kuplungolásnál okozhat majd gondot. A mezőny nagyon kemény, ha motorozni is kellene, akkor még magabiztosabb lennék. Szerintem izgalmas lesz a vége és nagyon kis dolgok fognak majd dönteni – így Talmácsi Gábor.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában