Asztalitenisz

2022.05.04. 08:39

Csonka csapattal is helytálltak

A nyíregyházi csapat két legjobbja nélkül játszotta utolsó meccseit.

BB

Az elmúlt hétvégén befejeződtek a küzdelmek a női Extraligában, ezúttal Soltvadkerten találkoztak az élvonal csapatai, hogy lejátsszák a bajnokság zárófordulóit. A tömbösített játéknapokon állt ismét asztalhoz a NAC Nyíregyháza is, Dorogi János alakulata az aktuális mérkőzésein kívül vasárnap pótolta a 14. fordulóban elmaradt, Soltvadkert elleni találkozóját. 

Közel a bravúrhoz 

Megyeszékhelyünk csapata szombaton és vasárnap egyaránt két mérkőzésen állt asztalhoz. Feladatukat megnehezítette, hogy Laskai Íriszre és Adamik Csengére nem számíthattak, hiszen a két lány szombaton ballagott, hétfőn pedig megkezdték az írásbeli érettségi vizsgákat. Így csonka felállásban próbálták meg kivívni a biztos bennmaradást. 
Szombaton a mieink első ellenfele a Szekszárd volt, a találkozó egyetlen nyíregyházi győzelmét Fülöp Szilvia aratta Keresztesi Kitty ellen. Közel volt azonban a bravúrhoz a csapat, hiszen Tarsoly Zsófia két mérkőzésén is csak a döntő szettben kapott ki. Délután következett az Ajka, a Veszprém megyeiek ellen Fülöp Szilvia Czeglédi Szilvia elleni sikere jelentette a csapat egyetlen győzelmét. 
Másnap az Orosházával kezdett Dorogi János csapata és ismét vereséget szenvedett. A Békés megyeiek ellen a két győztes mérkőzést Pad Franciska és Tarsoly Zsófia szállította. A házigazdák elleni pótolt találkozón ugyancsak két győztes mérkőzést vívtak a mieink, Pad Franciska és Fülöp Szilvia egyaránt Müller Evelin ellen diadalmaskodott. A mieink végül a tizenegyedik helyen végeztek a bajnokságban. 
– Hónapokkal ezelőtt jeleztem a szövetség felé, hogy két legjobb játékosunk iskolai elfoglaltsága miatt nem jó nekünk ez az időpont, szerettünk volna halasztani. 

Az élvonalban folytathatják 

– Ebbe azonban nem mentek bele a kiesés ellen küzdő riválisaink, mert tisztában voltak vele, hogy csak így lehet ellenünk esélyük. Pénteken szinte az utolsó pillanatban dőlt el, hogy mégis az eredeti időpontokban kell lejátszanunk a mérkőzéseket – tekintett vissza Dorogi János, a NAC Nyíregyháza edzője. – Még ilyen felállásban is volt esélyünk több döntetlen közeli eredményre. Gratulálok a lányoknak, mert becsületesen küzdöttek. A négy vereség azonban azt jelenti, hogy kiesőhelyen végeztünk, a szövetség részéről viszont olyan ígéretet kaptam, hogy a kialakult helyzet miatt továbbra is az élvonalban szerepelhetünk – zárta a szakvezető. 
Megyénkhez kapcsolódó hír még, hogy a Kecskemétet erősítő nyírbátori Tölgyes Dorottya két páros győzelemmel járult csapata sikereihez. 
 


Asztalitenisz

Női Extraliga14. fordulóból elmaradt mérkőzés

NAC Nyíregyháza–Soltvadkert 2:6 
Győztek: Pad, Fülöp 1-1.20. fordulóSzekszárd–NAC Nyíregyháza 6:1 
Gy.: Fülöp.21. fordulóAjka–NAC Nyíregyháza6:1 
Gy.: Fülöp.22. fordulóNAC Nyíregyháza–Orosháza2:6 
Gy.: Pad, Tarsoly 1-1.

 

Borítókép: A NAC Nyíregyháza csapata (balról): Fülöp Szilvia, Pad Franciska, Tarsoly Zsófia | Fotó: szakosztály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában