Kisvárda Master Good

2022.05.11. 09:26

Dombó Dávid győzelemmel és ezüstéremmel zárná a szezont

Ezt már fél lábon is ki kell bírniuk.

MK

Dombó Dávid büszke a csapatára

Fotó: Kovács Péter/Nemzeti Sport

A Kisvárda az NB I. utolsó előtti fordulójában fontos győzelmet aratott Pakson (0–1), amivel a saját kezében tartotta sorsát, azaz maga dönthet arról, hogy megszerzi-e az ezüstérmet. 

A múlt vasárnapi győzelem több szempontból is veszélybe került a mérkőzés elején. Egyrészt a tolnaiak korán tizenegyeshez jutottak – ezt később Pintér Csaba játékvezető visszavonta –, másrészt Dombó Dávid csípője egy kirúgásnál megsérült. 

Úgy, mint eddig 

– Az első félidő elején sérültem meg, a szünetben ezt tudtuk kezelni egy kis meleg krémmel és „fogszorítással”, szerencsére a pályán tudtam befejezni a mérkőzést – adott helyzetjelentést a kapus. – Már jobban vagyok, úgy néz ki, hétvégén is a kapuban állhatok. 
A csapatkapitányra szükség is lesz, ugyanis vasárnap 16 órakor a második hely a tét a ZTE ellen. 

– Ugyanaz lehet a kulcs, mint az elmúlt két mérkőzésen, vagyis a fegyelmezettség, a hatékony támadójáték és a stabil védekezés – árulta el a 29 éves játékos. – Nem kell se többet, se kevesebbet nyújtanunk, akkor hazai pályán sikeresek leszünk a Zalaegerszeg ellen. Az utolsó mérkőzésre a lehetőségeihez mérten mindenki próbálja összeszedni magát. Óriási siker kapujában állunk. Tisztában vagyunk vele, hogy egy döntetlennel is megszerezhetjük a második helyet, viszont szeretnénk hazai pályán győzelemmel búcsúzni a szezontól. A héten arra törekszünk, hogy minél jobban felkészüljünk vasárnapra. 

– Mindenki fejében benne volt, hogy szeretne az első háromban végezni, de talán a Gyirmót elleni hazai győzelemtől kezdve éreztük igazán, hogy megvalósítható a cél – válaszolt Dombó Dávid arra a kérdésre, a csapat mikortól látta reálisnak az éremszerzést. 

Nem érdemtelenül 

– Szinte végig dobogón álltunk, ami óriási teljesítmény tőlünk, büszke vagyok a csapatra, hogy így teljesítettünk. Úgy érzem, a mutatott játék alapján nem is érdemtelen a helyezésünk. 

Az utolsó fordulóban az ezüstéremre szintén esélyes Puskás Akadémia a bennmaradásért küzdő Honvédot fogadja. A Kisvárda előnye két pont a riválisával szemben. Ha pontazonosság lesz – vagyis a Várda ikszel és a Puskás nyer –, akkor ugyanannyi győzelemmel rendelkeznek a csapatok, így a gólkülönbség dönt. Ebben a szabolcsiak öttel jobbak jelenleg. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában