Tenisz

2022.05.27. 08:14

Fucsovics Marci sajnos nem bírt Marin Ciliccel

MTI

Marci remekül kezdett

Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

Fucsovics Márton (57.) a második fordulóban búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyéni versenyétől, miután négy játszmában kikapott Marin Cilictől (23.). A csütörtöki összecsapáson jól kezdett a nyíregyházi teniszező, már 1:1-nél volt négy bréklabdája, ezeket azonban nem tudta kihasználni.

Saját adogatásainál magabiztos volt Marci, aki 3:3-nál elvette ellenfele szerváját, majd 54 perc elteltével bréklabdát hárítva került szettelőnybe. 

A második játszmára elsősorban második adogatásai javultak fel Cilicnek, aki hibái számának csökkentése mellett egyre több nyerőt ütött, majd saját szempontjából a legjobbkor, 5:4-es vezetésénél tudta brékelni Fucsovicsot. 

A harmadik szett a horvát játékos újabb brékjével indult, magyar ellenfele 1:4-nél három fogadóelőnyt tudott hárítani, de a következő gémben a maga lehetőségét nem használta ki, így a játék képét továbbra is irányító Cilic fordított. 

A negyedik felvonásra Fucsovics játéka teljesen szét­esett, a 4:0-ra elhúzó Cilic „szórta” a nyerőket, adogatóként és fogadóként sem követett el szinte semmilyen hibát, miközben nyíregyházi riválisa rengeteget rontott. 

A magyar teniszező ugyan 5:3-ra még szépített, a precízebben játszó Cilic azonban 2 óra 54 perc után így is a továbbjutást ünnepelhette. Fucsovics vereségével minden magyar játékos búcsúzott az egyéni küzdelmektől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában