Atlétika

2022.05.09. 10:34

Hatvanhét méter fölé vetné a diszkoszt a nyíregyházi atléta

Szikszai Róbert kezdi a szabadtéri szezont és készül a müncheni Európa-bajnokságra.

ML

Szikszai Róbert bízik abban, hogy eredményes szabadtéri szezon elé néz

Fotó: KM-archív/Dodó Ferenc

Amilyen jól ért véget az elmúlt esztendő, annyira nem jött még össze az idei, igaz, még csak most kezdődik a java. Szikszai Róbert, a Nyíregyházi Sportcentrum válogatott diszkoszvetője tavaly októberben Szentesen 66.93 méterrel új egyéni rekordot dobott és teljesítette az idei Európa-bajnoki szintet. 

Március elején a szombathelyi téli dobóbajnokságon végül nem lépett dobókörbe Kerekes László tanítványa. Nem sokkal később a portugáliai Dobó Európa-kupán nyolcadik helyen zárt és meg is sérült. 

Biztató dobóformában van 

– Az elmúlt hetek valóban csak az edzésekről szóltak – kezdte érdeklődésünkre Szikszai Róbert. – Napi két tréning van, délelőtt dobás, délután pedig erősítés, mindkettő az Atlétikai Centrumban. Két hete dobtam már 65.40-et, így bízom abban, hogy sikeres szezon elé nézek. A hét végén a csapatbajnoksággal kezdődik a szabadtéri szezon, utána május 23-án a csehországi Turnovban indulok, majd egy ausztriai versenyen. 
– Egyelőre ennyi biztos, de szinte minden héten lesz kisebb vagy nagyobb verseny. A rangosak közül júniusban jön az országos bajnokság, júliusban az Egyesült Államokban a világbajnokság. Oda sajnos nem megyek, viszont már megvan a szintem az augusztusi berlini Európa-bajnokságra. 

Stabilból nagyot 

– Mivel nyár vége felé lesz a kontinensbajnokság, nem baj, hogy csak most fog indulni a szabadtéri szezon, mert nem könnyű hosszú ideig megfelelő versenyformát mutatni. Az lenne jó, ha átlagosan stabilan jönne 63-64 méter, mert abból már sikerülhet egy nagyot dobni. Amennyiben az idén 67 méter fölé mennék, akkor nagyon elégedett lennék – így Róbert. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában