Salakmotor

2022.05.20. 08:56

Két dán ül majd motorra a nagyhalászi oválon

Végül tizenöt ország vaspapucsosai indulnak az Európa-bajnoki selejtezőn.

KM

Nielsen (hátul) nyerte tavaly a Debrecen Nagydíjat

Fotó: HBN/archív

Kettő selejtező már kipipálva. A felnőtt egyéni salakmotoros Európa-bajnokság (SEC) első selejtezőjét a német Stralsundban rendezték, a másodikat a közelmúltban Debrecenben. A két helyszínről öt-öt motoros már tagja a Challenge mezőnyének, amelyet a jövő hónapban Krskóban rendeznek. 

Junior csapatvilágbajnok 

Szombaton a Nagyhalász Speedway Ringre figyel majd a vaspapucsos világ. A halászi oválon rendezik a harmadik selejtezőt, amelyről szintén öten jutnak tovább. A kontinens tizenöt országából érkeznek majd a jegyzettnél jegyzettebb motorosok, akik garantálják a színvonalat. Eddig tizenhat országot írtunk, ám változott a helyzet. Romano Hummel, a hollandok hosszúpályás világbajnoka végül nem tud jönni. Ezt jelezte a FIM Europe vezetőinek, akik azonnal léptek. A döntés alapján két dán ül majd motorra szombaton, Matias Nielsen indul 16-os rajtszámmal. 
Ő is a nagyágyúk közé tartozik, a dán junior válogatott tagjaként világbajnoki címet és ezüstöt szerzett. Debrecenben már ismert, hiszen három éve az ötödik, tavaly az első helyen végzett a debreceni viadalon. 

Szombaton délelőtt edzés 

Miként azt Albók József pályatulajdonos ismét elmondta, a pálya rendben, a szakavatott személyzet felkészülve várja a szombati viadalt. A start 15.15-kor lesz, a délelőtti edzés 10 órakor kezdődik.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában