Máriapócs

2022.05.13. 08:02

Nemzetközi viadallal indul a szezon a RabócsiRingen

A RabócsiRingen Porkoláb Péter depójában már két autó fog állni, mert az öccse is indul.

KM

Porkoláb Péter bizakodva várja a rajtot

Fotó: drifting.hu

Miként az a driftversenyeken szokás, a hét végén elmaradhatatlan lesz a nagy gumifüstölés a máriapócsi RabócsiRingen. Az egyre népszerűbb drift máriapócsi kínálatában három nagy verseny szerepel. Hátulról kezdve augusztus végén jön a legnagyobb durranás, a Trackwood Fesztivál. Július elején a népszerű Drifting & Lada Allstar hívogatja a szakág kedvelőit. A nyitány pedig szombaton és vasárnap a Drift Games lesz. 
A verseny jelenti a PRO, PRO 2 és Street kategóriák hazai bajnokságának nyitányát, illetve a Közép-európai Bajnokság fordulóját. A nemzetközi mezőnyben brutális autókat is felvonultatnak az indulók. 

Komoly tsuiso csaták 

A legjobb magyar pilóták között van Porkoláb Péter, akivel a drifting.hu pillantott vissza az elmúlt szezonra. 

– A tavalyi Drifting Games­en egy számomra jó kvalifikáció után összekerültem Szántó Zolival (ekkor még nem tudtam, hogy az egész szezonban végig fog kísérni) és ő jutott tovább, így a tizenegyedik helyen végeztünk – kezdte Porkoláb Péter. – A Lada Racinggel egybekötött következő versenyen a harmadik helyen zártunk, amit nagy sikernek könyveltünk el. A Trackwood a legnagyszabásúbb driftverseny minden évben Kelet-Magyarországon. Volt pár komoly tsuiso csatám, például a drift Masters pilóta, Marco Zakourillel, ami hatalmas élmény volt. Elég jó helyre sikerült kvalifikálni is. Itt ismételten Szántó Zoli barátommal kerültem össze, de nem sikerült revansot vennem és a tizenegyedik helyen végeztünk. 

Óriási élmény volt Trella ellen 

– A Drift Legenden vízfoltos pályán sorsolás alapján az első fordulóban a román bajnokkal kerültem össze, és engem hoztak ki győztesnek. Második csatámat Pawel Trelával vívtam, ami hatalmas élmény volt, hiszen brutálisan autózik. Sosem gondoltam volna, hogy tudok tsuizozni vele. Itt sajnos Trela kiejtett, de megmondom őszintén, konkrét csoda kellett volna hozzá, hogy a tapasztalt vén rókát kiejtsem. – Összességében rengeteg tapasztalatot szereztünk, és az év végi összetettben az ötödik helyen végeztünk Szántó Zoli, Zamecz Norbi, Piskolty Kevin és Utasi Peti mögött – így Porkoláb Péter. 
Ami az idei szezont illeti, a versenyző elmondta, hogy a depójukban már két autó fog állni, hiszen az öccse, Gergő is indul a PRO 2-es kategóriában egy M5 V8-al. 

Drift Games

Szombat 

12.00: Drift edzés 
15.00: Tsuiso drift edzés 
20.00: Pályazár 

Vasárnap 

8.00: WarmUP ASG300 motorverseny 
8.30: ASG300 motorverseny 
10.30: Drift edzés 

Drift kvalifikáció 

15.00: Felvonulás PRO 2 
15.30: PRO 2-verseny 
7.30: Felvonulás PRO 
18.00: PRO-verseny 
20.00: Díjátadó 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában