Kosárlabda

2022.05.12. 10:28

Nyolcaddöntőt ért a győzelem

A nyíregyháziak remek védekezésüknek köszönhetik sikerüket.

KM

Vida Zoltánék leiskolázták a viharsarkiakat

Fotó: Egyesület

Múlt pénteken a rájátszás harmadik fordulójában a Békéscsabát fogadta a Sunshine-NyíKSE NB II.-es gárdája. A találkozóra csurig megtelt a Bánki Donát Műszaki Középiskola lelátója. A hazaiak szokásukhoz híven kemény védekezéssel és gyors támadásokkal indítottak, amely meg is hozta eredményét, hiszen közel húsz pontjukra alig tíz érkezett. 

Idegenben folytatják 

A második etapban a hazaiak tovább növelték előnyüket, Asztalos duplájával már több mint 20 pont lett a különbség. A harmadik negyedben aztán megadták a kegyelemdöfést ellenfelüknek, 22–0-ás futással végleg eldöntötték a bajnoki pontok sorsát, a játékrész végére már 40 pont volt a differencia a két gárda között. A zárónegyedben Kovács Tibor vezetőedző a cseresornak szavazott bizalmat, amivel a pályára lépők éltek is, és megtartották az addig felépített különbséget. Ezzel a győzelemmel biztosította első helyét a rájátszásban a Sunshine-NyíKSE. 

Brane Szavicsékra a folytatásban három idegenbeli mérkőzés vár, hazai pályán legközelebb már a nyolcaddöntőben láthatják a szurkolók a csapatot.

Kosárlabda: NB II.

Keleti csoport, rájátszás, 3. forduló 

Sunshine NyíKSE–Békéscsabai KK 77-38 (19-8, 21-11, 24-5, 13-14) 

NYÍKSE: Savic 15/9, Gáspár 10, Zajácz 5/3, Földesi 10/6, Asztalos 9. Cserék: Tóth 12, Skorcov 6, Bolden 4, Bíró 3, Szilasi 2, Vida 1. Vezetőedző: Kovács Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában