Kosárlabda

2022.05.25. 09:59

Tartalékosan sem hibázott a Sunshine NyíKSE

A nyíregyháziak már bajnokként utaztak a szolnoki mérkőzésre.

KM

Zajácz Krisztián

Fotó: Egyesület

A rájátszás utolsó előtti mérkőzésére utazott a Sunshine NyíKSE NB II.-es csapata szombaton. A csapat kicsit tartalékosan indult, hiszen nem volt tétje a mérkőzésnek, így is a keleti csoport bajnoka a gárda. Így nyolc fő alkotta a keretet, és a csapatkapitány Brane Savic a kispadról segítette Kovács Tibor vezetőedző munkáját. 

Békéscsabán zárják a rájátszást 

Az első negyedet kemény védekezéssel indították a nyírségi fiúk és a kontrákból rendre betaláltak, így előnnyel zárták az első tíz percet. A második játékrészben alaposan felszívták magukat a vendégek és egy 14–2-es futással megfordították az eredményt. Közben Tóth megsérült, így a szakmai stábnak tovább csökkent a rotációs lehetősége. A harmadik etapban felváltva estek a kosarak, miközben a vendégeknél Gáspár kapott „medvepuszit”, Földesi lába pedig begörcsölt, így éppen egy kezdőcsapatnyian maradtak, mégis megfordították az eredményt. A zárónegyedben aztán nagyot hajrázott a NyíKSE, a végén ültek a mérkőzés legjobbjának, Zajácznak a kosarai, ezzel ismét nyert Kovács Tibor együttese. A nyíregyháziak a Békéscsaba vendégeként zárják a rájátszást.  

Kosárlabda: NB II.

Szolnoki Olaj II.–Sunshine-NyíKSE 57–66 (11–16, 19–12, 15–23, 13–15) 

NyíKSE: Vida 13/3, Gáspár 7, Tóth, Zajácz 19/6, Asztalos 13. Csere: Skorcov 5, Földesi 7/3, Szilasi 2. Vezetőedző: Kovács Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában