Futsal

2022.05.22. 13:00

Tét nélküli meccs az alsóház éléért

A gyulajiak vendégeként a kecskemétiek vizitálnak hétfőn a nyírbátori sportcsarnokban.

ML

Vlasovicsék (szemben) kétszer nyertek Kecskeméten | FOTÓ: MW

Fotó: Reti Attila

A bajnokság zárására készülnek a nyírgyulaji futsalosok. Az élvonal alsóházában hétfő este rendezik a zárófordulót. A nyírbátori sportcsarnokban a kecskeméti csapat vizitál. 

Ugyan a rájátszásban csak a gyulajiak veretlenek, a csoport élén azért áll az ellenfél, mert azonos pontszám esetén nemcsak a rájátszásban, hanem az alapszakaszban is elért győzelmek számítanak. Ez pedig a vendégek javára billenti a mérleg nyelvét. 

Az alapszakaszban egyébként mindkétszer a vendégek nyertek, Nyírbátorban a Kecskemét 4–1-re, a hírös városban a gyulajiak 6–3-ra. Sőt, a rájátszás kecskeméti meccsét is a mieink húzták be, mégpedig 4–2-re. 

Szinte edzések nélkül 

A gyulajiak legutóbb május másodikán játszottak és nyertek a Kistarcsa ellen, utána a Magyar Kupa miatt nem volt forduló, illetve szabadnaposak voltak. Ismert, hogy finoman fogalmazva nem túl rózsás a helyzet a gyulaji csapatnál, ez befolyásolta az elmúlt időszakot, a felkészülést. 

– Nem jött jól a bajnoki szünet, nem sok edzésre volt lehetőségünk – kezdte érdeklődésünkre Csoma Alpár, aki játékos, csapatkapitány és amolyan megbízott edző is. – Próbáljuk majd komolyan venni az utolsó meccset és reménykedünk a győzelemben. 

– A legfontosabb célkitűzésünk a bennmaradás volt, azt már teljesítettük. A csoport első helyéhez a kecskemétieknek a döntetlen is elegendő. Ők rendesen edzettek, úgy érkeznek hétfőn. Ezzel együtt bízunk a sikerben, és ahogy mondják, a remény hal meg utoljára – így Csoma Alpár. 

Futsal: NB I.

Alsóház, 10. forduló, hétfő 
Nyírgyulaj–Kecskemét 18.30 
Kistarcsa–Aramis 19.30 
Az állás 
1. Kecskemét 7 5 – 2 32-16 212. Nyírgyulaj 7 6 1 - 46-25 213. Aramis 7 4 – 3 33-29 164. TFSE-Bestrong 8 2 1 5 23-34 85. Kistarcsa 7 – – 7 18-48 0

 

Címkék#futsal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában