Megyei I.

2022.06.30. 08:05

"Már semmi nem jött össze, két méterről sem tudtunk gólt rúgni" - Az ág is húzta a halásziakat

Jó tavaszi kezdés után megfogyatkozott a csapat játékoskerete.

MK

Fotó: KM-archív/Pusztai Sándor

A néhány éve még bajnok és rendre a dobogós helyek valamelyikéért küzdő Nagyhalásznál megváltoztak a célok az utóbbi időben. A mögöttünk hagyott idény első felében nagyon nehezen gyűltek a pontok, a halásziak így fordulásnál az utolsó helyen álltak. A téli felkészülést már a Borza Lászlót váltó Nagy Lajos irányításával kezdte meg a csapat. 

Sikeres első hét mérkőzés 

A tavasz sokkal jobban indult, két megnyert meccs, egy döntetlen és egy vereség után újabb három győzelem következett, április másodikától viszont az iksz volt a legjobb eredmény, amit elért az együttes, amely így az utolsó előtti helyen végzett. 

– A velünk maradt játékosoknak elsősorban mentálisan, picit szemléletben kellett változtatniuk – beszélt Nagy Lajos arról az időszakról, amikor átvette a csapat irányítását. 

– Hozzá kell tenni – bár kevésnek tűnik az őszi kilenc pont –, a csapat az első fél évben erőn felül teljesített, ami az előző edző munkáját dicséri. Tizenhat-tizenhét játékosra szólt az a taktika, amit „ráhúztam” a csapatra, viszont a tavaszi harmadik fordulótól kezdtünk elfogyni, a hetedik után pedig már azon kellett gondolkodni, hogyan aktiváljunk újra játékosokat. Volt olyan, hogy hét embernek kellett edzést tartani. A tavasz második felében már semmi nem jött össze, két méterről sem tudtunk gólt rúgni, így összességében tíz-tizenegy pont maradt benne. Egyébként az első hét fordulóban jól teljesített az egész társaság. A Nyírbátor ellen fordítottunk, Újfehértó ellen vesztes állásból jöttünk vissza, a tavaszi bajnok Nagyecsed egyedül nálunk kapott ki, de több meccset is ki lehetne emelni ebből az időszakból. 
A tréner elmondta, a továbbiakban is ő marad a nagyhalászi csapat edzője. 

– Nem vagyok kezdő, a ­tavasz így is olyan történéseket hozott, amikből lehet ­ta­nulni. Szeretnénk megmutatni, hogy helyünk van a megye egyben – tette hozzá a tréner.

Halászi mutatók

Végeredmény 15. hely 30 8 3 19 36-76 27

Hazai pályán 15. hely 15 5 1 9 22-40 16

Idegenben 15. hely 15 3 2 10 14-36 11

Házi góllista 6 gólos: Károlyi Richárd. 4 gólos: Molnár Zoltán, Oláh Lóránt. 3 gólos: Babják Csaba, Kató István, Korsoveczki Attila, Mátrai Norbert, Simon Dániel. 2 gólos: Kölcsi Attila. 1 gólos: Bognár Attila, Nagy Tamás, Szűcs Zoltán, Tóth Levente, Tüzes Zsolt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában