Kisvárda

2022.06.24. 10:44

"Sajnos Neumann Gábor ezt nem élhette meg" - Történelmi léptékű siker Kisvárdán

A kisvárdaiak minden utánpótláscsapata a topbajnokságban léphet pályára.

KM

A fehér mezes kisvárdaiak a harmadik párharcukat nyerték

Fotó: klub

A Várda Labdarúgó Akadémia U17-es csapata az utolsó próbatételt is sikerrel teljesítette, ezzel megnyerte a regionális osztályozót. 
Korábban beszámoltunk róla, hogy az Észak-Kelet csoportot megnyerő kisvárdaiak előbb a Mezőkövesdet búcsúztatták kettős győzelemmel, a második körben a Budaörsön jutottak túl 8–3-as összesítéssel, majd az osztályozó döntőjében az Ikarus BSE-vel csaptak össze. 

A szabolcsi együttes hazai pályán 3–0-s előnybe került, a szerdai, budapesti visszavágót 2–1-re nyerte meg Puporka Dávid és Ponomarenko Nazar egy-egy találatával. 
Ez azt jelenti, hogy a következő idényben a Várda LA minden korosztályos csapata a kiemelt csoportban játszhat. 

– Sok éven keresztül céltudatos munkával, tudatos építkezéssel elértük azt, hogy minden korosztályunk a legmagasabb szintű bajnokságban szerepelhessen – idézi a kisvardafc.hu Révész Csaba edzőt. 

– Sajnos Neumann Gábor – aki elindította az akadémiai rendszert Kisvárdán, és nagy érdemeket szerzett abban, hogy idáig eljutottunk – ezt nem élhette meg, Gabi bácsi, köszönjük! 

A játékosoké az érdem 

– Köszönet illeti a stábot, köszönet jár mindenkinek, aki a klubon belül a maga területén segítette, támogatta a csapatot. A legfőképpen a játékosoké az érdem. Személy szerint büszke vagyok arra, hogy mindhárom osztályozón ott lehettem, és részese voltam a történelmi léptékű sikereknek. Külön köszönet jár Kovács János mesternek, aki szintén nem kis érdemeket szerzett abban, hogy ezentúl minden utánpótláscsapatunk a topbajnokságban léphet pályára – tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában