Szamoskér

2022.06.28. 10:00

Szatmárban őrzik Jenő bácsi emlékét

A hagyományos tornára külhoni magyar csapatok is érkeztek.

BB

A Fáraó Bútor Eger csapata nyerte meg a tornát

Fotó: Gazdag Mihály

Szamoskér neve lassan összeforr Buzánszky Jenő nevével. A településen 2015 óta rendezik meg azt a kispályás labdarúgótornát, amellyel az aranycsapat, a magyar futball egyik legnagyobb egyéniségéről emlékeznek meg évről évre méltó módon. A múlt hétvégén immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a tornát a település lelátós műfüves pályáján. A háromnapos tornán a részt vevő csapatok Buzánszky Jenő emléke előtt tisztelegtek, aki több alkalommal is vendégeskedett a faluban. 

A kicsiket ugrálóvár várta 

– A hagyományokat folytatva nem volt kérdés, hogy az idén is megrendezzük a tornát. Nagy örömünkre hazai csapatok mellett külhoni magyar alakulatok is részt vettek a mi kis fociünnepünkön, érkeztek hozzánk testvértelepülésünkről, Homoródoklándról, de volt csapat Nagykárolyról és Kolozsvárról is – mondta el lapunk érdeklődésére Soós Endre, Szamoskér polgármestere. Ami a lebonyolítást illeti, a húsz csapatot öt csoportba osztották a szervezők, ahonnan csoportonként az első kettő jutott tovább, valamint a két legjobb harmadik. A végső sorrendet pedig a három állva maradt csapat döntötte el egymás között körmérkőzéses formában. 

A játékosok mellett gondoltak a kilátogató nézőkre is, az érdeklődők lángossal, kürtős kaláccsal csillapíthatták éhségüket, a legkisebbeket ugrálóvár várta. A település pedig mindenkit vendégül látott egy adag töltött káposztával mindhárom napon. 

A színvonalas tornát az eredményhirdetés zárta, amelyen részt vett Buzánszky Jenő fia. A folytatással kapcsolatban nem sok kétséget hagyott Szamoskér polgármestere, aki így búcsúzott el a résztvevőktől: jövőre veletek ugyanitt.

Labdarúgás

A VIII. Buzánszky Jenő Kispályás Labdarúgó Emléktorna végeredménye: 

1. Fáraó Bútor Eger, 2. Bend Coop Kolozsvár, 3. Nyírtéti Farkasok. 

Gólkirály: Marics Gábor (Fáraó Bútor Eger). 

Legjobb kapus: Tatár Mihály (Bend Coop Kolozsvár) 

Legjobb játékos: Hegedűs Tibor (Nyírtéti Farkasok).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában