Kisvárda Master Good

2022.07.05. 19:46

Négy gólt hozott az ezüstérmesek csatája

A szabolcsiak két góllal vezettek, ám a Gyurcsó Ádámot foglalkoztató ciprusiak a hosszabbításban egyenlítettek.

Gyurcsó Ádám üldözi a Kisvárda második gólját szerző Matheus Leonit

Fotó: kisvardafc.hu

A felkészülési időszak nem a pihenésről szól – ezt szem előtt tartva a Kisvárda Master Good négy napon belül a harmadik mérkőzését játszotta le az ausztriai edzőtáborban. Az NB I. ezüstérmese kedden a ciprusi másodikkal találkozott, vagyis a szabolcsiakhoz hasonlóan nemzetközi kupaszereplésre hangoló (ők a BL selejtezőjében, míg a Várda az Európa-konferencialiga kvalifikációs szakaszában méretik meg magukat) AEK Larnacával találkoztak. 
Miként korábban a horvát ellenfélnél, a ciprusiaknál is volt korábbi magyar válogatott játékos, Gyurcsó Ádám személyében. 

A Kisvárda kezdőjében ezúttal két új igazolás, a Milos Vranjanin, Dominik Kovacic belsővédő-páros kapott lehetőséget. Szerencsére a mérkőzés első percei nem róluk szóltak, hanem a Hajduk Splitnek is betaláló Jasmin Mesanovicról. A kisvardafc.hu beszámolója szerint 6. percben Jasir Asani balról beadott szabadrúgása után a bosnyák támadó 5 méterről fejelt a kapu bal oldalába (1–0). A folytatásban az AEK támadott többet, de Artem Odincov védett, ha arra volt szükség.

A második félidőt is a Kisvárda kezdte jobban. Az 57. percben Kovacic indításával Driton Camaj kezdett cselezni a bal oldalon, majd középre adott, labdája Matheus Leoni elé került, aki 6 méterről a kapuba lőtt, így már 2–0-ra vezetett a Várda. Hamar jöhetett volna az újabb találat, ám Asani jó cselek után 15 méterről a jobb felső sarok mellé lőtt. A 67. percben szépített a ciprusi együttes, melynek játékosa kihagyhatatlan helyzetben, egy méterről fejjel vette be a magyar csapat kapuját (2–1).

A folytatás kevés lehetőséget hozott mindkét oldalon, a hosszabbítás mégis tartogatott egy gólt. A 92. percben egy ciprusi felívelés után Trikovszki elé került a labda, aki 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, beállítva ezzel a 2–2-es végeredményt.

A Kisvárda a negyedik felkészülési mérkőzésén sem kapott ki, és harmadszor játszott döntetlent. Török László csapata pénteken az osztrák másodosztályú Admira Wackerrel játssza az utolsó ausztriai meccsét.

Labdarúgás: felkészülési mérkőzés
Kisvárda Master Good–AEK Larnaca (ciprusi) 2–2 (1–0)
Kirchschlag in der Buckligen Welt, v.: Kijas (osztrák).
Kisvárda: Odincov – Peteleu, Vranjanin, D. Kovacic, Leoni – Melnik (Bíró R., 68.), Karabeljov – Asani (Heles, 85.), Ötvös, Camaj (Czérna, 74.) – Mesanovic. Vezetőedző: Török László.
Larnaca: Tumpasz – Tomovics (Milicsevics, 61.), Casas (Krisztoforosz, 61.), Sanjurjo (Mamasz, 61.), Andreou (M. Gonzalez, 61.), Egglezou (A. Garcia, 61.), Martis (Ledes, 61.), Naoum, Romo (Olatunji, 61.), Gyurcsó (Faraj, 61.), Altman (Haralambosz, a szünetben, Trikovszki, 61.).
Gól: Mesanovic (6.), Leoni (57.), illetve Faraj (67.), Trikovszki (92.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában