Amerikai foci

2022.07.19. 11:42

Spártai harcosként küzdöttek a Farkasok ellen

A leveleki együttes első rájátszás-sikere után a címvédőt is megszorongatta.

Szurkolók szavazata alapján Tóth Gábor lett a bajnokság legjobb támadó játékosa

Forrás: klub

A Levelek Spartans már azzal nagy sikert ért el, hogy a Divízió II.-es bajnokságban remek alapszakasz után rájátszásba került, ott aztán tovább fokozta az eredményességet. A Spártaiak ötödik kiemeltként a Fehérvár Enthroners II.-höz utaztak az elődöntőbe jutásért rendezett összecsapásra. A megyénkbeli együttes közel sem esélyesként, de abszolút nem reménytelenül készült a találkozóra, a mérkőzés napjára aztán mégis majdnem teljes reménytelenségbe fordult a sorsa.

– Kiderült, hogy tizenegy kezdő védőnkből csak hét tud pályára lépni, ami jelentősen rontotta az esélyeinket – árulta el a csapatot vezető Szépe József.Idegesen kezdtünk, a nagyszünetben tíz nyolcra vezetett az ellenfél. Akadoztak a támadások, de a védők hozták magukat, majd a harmadik negyedtől kezdve észbe kapott a támadósor is. Fej-fej mellett haladtunk, csak a végén tudtunk ellépni. Örülünk annak, hogy már a második szezonunkban megvolt az első sikeres rájátszás meccsünk.

A Spartans 36–23-as sikerrel jutott be a legjobb négy közé, ahol az első kiemelt és címvédő Budapest Wolves II. vendégeként igyekezett csodát tenni.

– A csapat felszabadultan játszott az elődöntőben – tért rá a 30–22-es vereséggel zárult összecsapásra. – Teljesen új védelmi sémát kellett kialakítanunk egy héten belül, muszáj volt külön készülni a Farkasokra. Szerettünk volna meglepetést szerezni, de egy nagyon jól felkészített, visszajátszó HFL-játékosokkal teli csapattal mérkőztünk. A Wolves nagy nyomást helyezett a támadó sorunkra, de összességében nagyon jól álltuk a sarat, egy labdabirtoklásnyi különbség lett a vége, az utolsó negyedben dőlt el a találkozó. A lehetőségeinkből kihoztuk a maximumot. Sajnos sok olyan hibát követtünk el, ami a mérkőzésbe került. Hangsúlyoztam a fiúknak is, hogy büszke vagyok rájuk, mert nüanszokon múlott, hogy nem lett meg a győzelem. Nagyon boldog vagyok, hogy idáig jutottunk és nem kerültünk alárendelt szerepbe a legerősebb csapat ellen sem. Dolgozunk azon, hogy javítsuk a hibáinkat és nagy reményeket fűzünk a következő szezonhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában