Ökölvívás

2022.09.23. 15:44

Bunyó a javából, mindketten kiütötték ellenfelüket

Fiatal nyíregyházi ökölvívók érmei külföldi versenyekről és hazai bajnokságról.

A mester és tanítványai: Petrimán Milán (balra), Nagy Lajos és Kiss Sándor

Fotó: mösz

Nemzetközi és hazai versenyeken öregbítették a nyíregyházi ökölvívás hírnevét az NYVSC fiataljai. A Nagy Lajos és Kassai Ignác korosztályos válogatott tanítványai közül augusztus elején Petrimán Patricia (44 kg) ott volt  a serdülő női Európa-bajnokságon. A törökországi Erzurum városában 28 ország 338 versenyzője vesz részt az Eb-én, Patriciának nem volt  könnyű a sorsolása, mert egy ukrán lánnyal kezdett és nagy küzdelemben alul maradt.

Petrimán Patrícia 
Fotós: mösz

Augusztus végén Petrimán Milán volt tagja a magyar válogatottnak a több mint háromszáz ezer lakosú Iasiban (Jászvásár) a Moldavian Belt (Moldáv Öv) ifitornának. Milán az első meccsét sziporkázó bunyóval nyerte román ellenfelével szemben. A döntőben nagyot bokszolt riválisával, végül a szintén hazait hozták ki győztesnek. 
Október elején Bacauban román-magyar U 22-es válogatott viadalt rendeztek, itt már két nyíregyházi szállt ringbe. Mindketten keményen odatették magukat, végül Petrimán Patrikot győztesként hozták ki, Beri Kevin meccsének eredményhirdetésekor viszont az ellenfél kezét emelték a magasba. 
A legutóbbi megmérettetést a debreceni ifjúsági országos bajnokság jelentette, ahol szintén két nyíregyházi lépett a kötelek közé, mindketten bajnokként térhettek haza.  

Petrimán Patrik (balra) és Beri Kevin
Fotós: mösz


 

 

Miként arról Nagy Lajos beszámolt, sajnos kevés volt az induló, így Kiss Sándor (54 kg) egyből döntőzhetett. A nevezések alapján ő tűnt a legjobbnak ezt a bizonyította is, hiszen már az első menetben kiütéssel nyert a halászteleki Juhász Roland ellen. 
Petrimán Milánnak két ellenfelen át vezetett az útja az aranyéremig. Az elődöntőben a ceglédi Kállai Kristóf elleni meccsét már az eső menetben lezárta egy kőkemény, testre mért ütéssel. A fináléban Bari István (Vasas) ellen is remekelt Milán és meggyőző produkcióval egyhangú pontozással győzött.
Milán hamarosan ismét a kötelek közzé lép, újfent nemzetközi megmérettetésen. Válogatottunk vasárnap utazott el Frankfurtban, a Brandenburg Cup-ra ahol remélhetőleg szép eredménnyel zár a nyíregyháziak tehetsége. Milán számára újabb felkészülési lehetőség lesz az októberi ifi világbajnokságra, amelynek a spanyolországi Murcia ad majd otthont.
Ami a hazai versenyeket illeti, novemberben  Csepelen rendezik a serdülő és junior országos bajnokságot, ahol szintén szoríthatunk majd nyíregyháziaknak. A felnőtt bajnokság december elején lesz Miskolcon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában