Kosárlabda

2022.09.20. 10:36

Nyíregyházi hősök a kosárlabda ünnepén

Egy elsőség és két második hely, NBA-bajnok holland volt a külföldi sztárvendég.

A zsákolóverseny zsűrije

Fotó: GIRGASZ PETER

Igazi hősök voltak azok a kosárlabdázók, akik szombaton ott voltak a Hősök terén, a Streetball Chelleng országos döntőjén. A remek rendezvényen nagy sikere volt a sportágtörténeti kiállításnak, amely elsősorban a honi kosárlabda szövetség 80 éves jubileuma alkalmából a magyar kosárlabda nemzetközi sikereit mutatta be, egy része pedig a streetball három évtizedére tekintett vissza. A szövetség beszámolója szerint a rendezvény versenyein összesen közel 200 csapat vett részt. Az ügyességi versenyek látványosak, izgalmasak és színvonalasak voltak. 

A szervezők gondoltak a korábbi nemzetközi streetball-sikerek részeseire, a zsákolóverseny győztesének a díját a korábbi streetball zsákoló világbajnok Katona Ádám adta át. A rendezvény külföldi sztárvendége, a korábbi NBA-bajnok holland center, Francisco Elson is hamar "feltalálta magát. Olyannyira, hogy azok után, hogy a Speciális Olimpikonok közé beállt játszani, még a kerekesszékes kosárlabdát is kipróbálta, a szervezőknek sikerült egy a 213 centis ex-kosaras számára is megfelelő méretű székes szerezni. 

És ami számunkra fontos, három nyíregyházi együttes is ott volt kategóriája döntőjében. A Sportcentrum utánpótlásának tagjai közül az első helyen végeztek a 2008-2009-esek ( Éles Mátyás, Kis Keve Csanád, Szabó Ákos). 

A győztes nyíregyháziak
Fotós: HAJDU KRISZTINA

Második helyen zártak az apáczais tanulókból álló U 11-esek (Teschmayer Ákos, Sallai Dániel, Sallai Márton, Jasku Balázs).

Az Apáczai fiataljai
 

Szintén másodikok lettek a Sportcentrum 2006-2007-es csapatának tagjai (Takács Bence, Paulik Milán, Verebélyi Áron, Kristóf Péter) 

Az ezüstérmes sportcentrumosok
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában