Kézilabda NB I, Kisvárda Master Good SE

2022.09.27. 14:26

Öt válogatott meghívót kézbesített a postás Kisvárdára

Hárman a szlovák, ketten a szerb válogatott összetartásán vesznek részt.

Fotó: KM-archív/Pusztai Sándor

Erre a hétre a Kisvárda Master Good SE öt játékosa kapott meghívót hazája nemzeti csapatába. November 4-én rajtol a 2022-es hármas rendezésű (Szlovénia, Észak-Macedónia, Montenegró) női kézilabda Európa-bajnokság. Uros Bregar a szerb válogatott szövetségi kapitányaként Dánia, Svédország és Szlovénia ellen készíti fel csapatát, melybe meghívót kapott Alekszandra Sztamenics és Kristina Graovác. A szerb nemzeti csapat a Carpathian Trophy nemzetközi tornán vesz részt, szeptember 29. és október 1. között Besztercén, ahol Szerbia Ausztria, Spanyolország és a házigazda Románia válogatottjával mérkőzik meg.

A szlovák női válogatott összetartásán Veronika Habánková, Nikoleta Trunkóvá és Simona Szarková vesz részt. Jorge Duenas csapata vasárnap Nagymihályiban találkozott és elkezdte a közös munkát a a 2023-as világbajnokság kvalifikációjának novemberi első szakaszára, amelyen Lettország lesz az ellenfelük. Az edzések mellett kétszer mérkőznek meg Ukrajnával, szeptember 30-án Nagymihályiban, október 1-jén pedig Varranóban csapnak össze a felek.

Kétszer játszanak Ukrajnával

Veronika Habánková sérülését követően, több mint egy év után tért vissza a szlovák válogatottba.

–  Nagyon izgatott vagyok. Az új edzővel még nem szerepeltem a válogatottban. Remélem, segíthetek a csapatnak. A térdem rendbe jött, bár még egy év sem telt el a műtét óta. Napról napra jobb a helyzet, és hiszem, hogy visszatérek a sérülés előtti formámba – mondta a Kisvárda jobbátlövője a válogatott honlapján.

– Az Ukrajnával vívott felkészülési meccsek majd megmutatják, milyen irányban kell fejlődnünk, majd a Montenegróval való találkozók komoly próbatételek lesznek. Kisebb gondjaim voltak a bokámmal, de most nagyon jól érzem magam. Még nem játszottam sok meccset, remélem, ezek a mérkőzések segítenek visszahozni a régi formámat – fogalmazott Simona Szarková.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában