Asztalitenisz

2022.10.12. 12:54

Aranyérem párosban, bronzérem csapatban és egyéniben

Tölgyes Dorottya (jobbra) Volentics Annával megnyerte a párost

Forrás: Tölgyes Dorottya magánarchívuma

Hétvégén a sportág hazai szentélyében, a Marcibányi téri Ormai-csarnokban rendezték az országos U19-es csapatbajnokságot, valamint azU19-es és U17-es aranyfokozatú leány á és fiú ranglistaversenyt. A megméretésen megyénket a NAC Nyíregyháza és a Nyírbátori ASE versenyzői képviselték.
A fiúknak nem sok babér termett, a serdülőknél Máté Dávid a főtábla első mérkőzésén búcsúzott, párosban a szintén nyírbátori Németh Árpáddal az oldalán egy kört mentek. Ami a hölgyeket illeti, egyéniben a legjobb tizenhat között Laskai Írisz és Tölgyes Dorottya egymás ellen játszott, utóbbi lázasan vállalta a játékot és nagy küzdelemben maradt alul. Laskai Írisz tovább menetelt, a döntőbe jutásért a balkezes Balog Kírával mérkőzött. A Békés ifjúsági válogatott játékosa már 3-0-ra is vezetett, innen egyenlített Laskai Írisz, a döntő szettet azonban elveszítette, így a harmadik helyen végzett.

Laskai Írisz (fekete pólóban) egyéniben a harmadik helyen végzett 
 

Ami nem ment egyéniben, az sikerült párosban, Tölgyes Dorottya a dunakeszi Volentics Annával a nap folyamán végig érett játékot produkálva aranyérmet nyert, míg a NAC Nyíregyháza duója, Hanustyák Fanni és Pad Franciska a főtábla első mérkőzésén búcsúzott, az első helyen kiemelt Laskai Írisz, Molnár Kendra páros a legjobb négy közé jutásért vérzett el. A nyíregyházi lányok a csapatverseny bronzérmével vigasztalódtak. Ez utóbbi nem egy kicsúszott eredmény, korábban utolsó éves serdülőként az élen végzett, majd az ifjúságiak között ugyanez a csapat különböző felállásban háromszor is bronzérmet nyert a következő években.

A NAC Nyíregyháza bronzérmes csapata, balról: Laskai Írisz, Hanustyák Fanni, Pad Franciska
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában