Utánpótlás foci

2022.10.26. 09:24

Dobogóra ugrottak a Vasast verő várdai tinik

Szombaton délelőtt az U19-eseknél Várda-Szpari megyei derbi lesz a várkerti pályán.

Az U17-eseknél a Várda LA Vasas elleni 3-2-es győzelménél Ésik Ákos (balról a második) szerezte az első gólt. Fotó:kisvardafc.hu

A program a szokásos volt a hétvégén a focipályákon: a korosztályos országos utánpótlás bajnokságok különböző korosztályaiban előrehozott és elhalasztott meccseket játszottak. A Várda Labdarúgó Akadémia csapatai közül az U17-es a dobogóra kerültek a Vasas elleni győzelemmel, az U 15-ösök továbbra is pont nélküliek. A Nyíregyháza Spartacus Bozsik Labdarúgó Akadémia mérleg egy győzelem és egy vereség.

A kisvárdaiaknál Bokor Márk (U19), a nyíregyháziaknál Balogh Alex (U 16) triplázott. A 19 éveseknél szombaton délelőtt megyei derbi, mert a Szpari a várdaiak vendége lesz.

 

U19. Alapcsoport, 11. forduló

Várda Labdarúgó Akadémia–Budai FC 6–0 (3-0)

Várda LA: Márton - Gritsu (Babics), Kobelias, Bokor (Rozsa), Murominszki, Téna, Ponomarenko (Kapott), Poludniak, Szirota, Ésik (Jenei), Ostrousko. Edző: Csernijenko Ruszlan. Gól: Bokor 3 (1., 18., 49.), Ésik (10.), Ostrousko (52.), Poludniak (79.).

 

U17. Kiemelt csoport, 6. forduló

Várda Labdarúgó Akadémia–Vasas Kubala Akadémia 3–2 (0-0)

Várda LA: Kovács - Bilous, Tenkács, Krutsdan, Ostrovak, Kun (Kiricsenkó), Boicsuk (Babják), Ésik (Kereszti), Herts (Scsajdej), Bliznyuk, Kancsij. Edző: Belényesi Miklós. Gól:  Ésik (54.), Babják (65.), Kereszti (79.), illetve Rehó 2 (69., 92.).

 

Alapcsoport, 8. forduló

Nyíregyháza Spartacus–Újpest 1:2 (1:0)

Spartacus: Sarkadi - Kárpátfalvi, Takács, Tóth (Veszeli), Kozák, Márton, Pók (Lakóczi), Czimer (Urr), Bertók, Ur, Bodnár. Edző: Gyurovics Zsolt. Gól: Márton (16.), illetve Vincze 2 (72., 73.)

Gyurovics Zsolt: - Nagy iramú, jó mérkőzést játszottunk az Újpest ellen. Az első félidőben a megbeszéltek szerint szervezett, fegyelmezett játékot mutattunk, és egy remek egyéni teljesítmény után korán vezetést szereztünk. Többet birtokoltuk a labdát, a vendégek szórványos ellentámadásait védelmi vonalunk rendre megállította. Előnyünk birtokában voltak lehetőségeink tovább növelni góljaink számát, de azok kihasználatlanok maradtak. A szünet utáni előre játékunk már tompább volt, inkább a  mezőnyjátékvolt a jellemzőt. Az Újpest védelmi vonalát széleken próbáltuk bontani és mögé kerülni, majd jött két egyéni hiba, amivel két perc alatt fordított az Újpest. Ennek ellenére a játékosok mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de újabb gólt nem sikerült szerezni. Csak dicsérni lehet megint a játékosokat hozzáállásuk miatt, mert egy percig nem adták fel a mérkőzést, de az egyenlítés nem sikerült. A játék képe alapján rászolgáltunk volna a pontszerzésre, egy egységes, jól játszó Újpesttel szemben. 

 

U16. Alapcsoport, 5. forduló

Nyíregyháza Spartacus-DEAC U16 4-1 (1-0)

Spartacus: Vitos - Szalanics, Halász (Pataki Bence), Jakab, Tóth, Balogh, Onder (Pataki Balázs), Hegedűs, Bíró (Ferenczi), Sós, Bakó. Edző: Szatke Zoltán. Gól: Balogh 3 (8., 49., 61.), Ferenczi (65.), illetve Dudás (75.)

 

U15. Kiemelt csoport, 1. forduló

Várda Labdarúgó Akadémia–Puskás Akadémia FC 0–2 (0-2)

Várda LA: Mihajliuk - Yazik, Fedor, Badari, Bereznoj, veprik (Lukij), Bobal, Hodovanec (Balik), Amászta, Dmukhajlob, Piros. Edző: Törtei Tamás. Gól: Magyarics 2 (1., 10.) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában