Autó-motor

2022.10.04. 15:23

Ifj. Bartha Aurél nem talált legyőzőre a nyirádi ralikrosszkatlanban

Szeptember utolsó hétvégéjén Nyirádon rendezték meg a ralikrossz OB-t és Cez Zóna versenyt. Tudósítónk, Hajósi Miklós az Inter Europe Team Kft versenyzőjével, ifj. Bartha Auréllal beszélgetett.

Ifj. Bartha Aurél mindenkinél gyorsabb volt

Fotó: Hajóka Sport Fotó

A harmadik kvalifikációs futamon kívül mindent megnyertél a hétvégén: szabadedzéseket, időmérőt, két kvalit, és a döntőt is behúztad. Milyen érzés ilyen eredménnyel büszkélkedni?
Már a legutóbbi nyirádi futamon is ezt a teljesítményt szerettem volna hozni, de a technika sajnos közbeszólt a döntőben. Nagyon jó érzés volt és magabiztosságot adott, de semmiképpen nem akartam elbízni magam.

 

Gondoltad volna, hogy az időjárás ilyen kaotikus körülményeket tekint?
Mivel csütörtökön, illetve pénteken is csak egy milliméter csapadék volt az előrejelzésbe, nem gondoltam, hogy rendes esős verseny lesz a döntő.

Milyen választási lehetőségeid voltak a versenygumikkal és hogy éltél velük? 
A Swift Hybrid kategóriában mindenki ugyanolyan gumikkal versenyzik. Van pálya slickünk a száraz időjárásra és intermédiánk az esős versenyzésre. Én amint komolyabban nedves lett a pálya, felraktam az intermédia gumit.

A 2021-es évadban bajnok lettél a kategóriádban. Mekkora előnyt jelent neked a ralis múltad a ralikrosszban?
Meg kellett szoknom a „test-test” elleni küzdelmet, rengeteget segített a ralis múltam a murván, illetve az esős körülmények közti versenyzésben.

Miként értékeled a hétvégédet?
Minden a terveim szerint sikerült, a technika és semmi más nem szólt bele a győzelmembe.

Jelenleg hogy állsz a bajnokságban? 
Az állás megváltoztathatatlan: megnyertem a 2022-es országos ralkrossz-bajnokságban a Swift Hybrid kategóriát!

Hogyan tovább 2022-ben?
Még idén indulok a Kakucsi Ringen megrendezendő ralikrosszversenyen. Jövőre nagy valószínűséggel visszamegyek raliba, a kishúgom, Bartha Brigitta a ralikrosszban, a Junior kategóriában fog debütálni a tervek szerint.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában