Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2022.10.06. 12:17

Már a bajnokira koncentrálnak

Simona Szarková (labdával) és Nikoleta Trúnková (jobbra hátul) Szlovákia színeiben Ukrajna ellen lépett pályára

Forrás: slovakhandball.sk

Mint az ismert, az elmúlt héten a Kisvárda Master Good SE öt légiósa vett részt nemzeti csapatának összetartásán. A szerb válogatott, soraiban Alekszandra Sztameniccsel és Krisztina Graováccal Besztercén vett részt a négycsapatos Kárpát Kupán, ahol a házigazdák mellett megmérkőzött Ausztriával és Spanyolországgal. 
Csütörtökön a spanyolokat győzték le (30–28), a találkozón a balszélső Alekszandra Sztamenics egy góllal járult hozzá a sikerhez. Másnap a házigazda románoktól kaptak ki (20–26), a mérkőzés legjobbjának viszont a kapus Krisztina Graovácot választották meg. A torna zárónapján, szombaton ismét győztek déli szomszédaink, a hét találatig jutó Sztamenics vezérletével egy góllal múlták felül Ausztriát (30–29). Közben Uros Bregar, a szerbek szövetségi kapitánya kihirdette bő, 35 fős keretét a november 4-én rajtoló hármas rendezésű (Szlovénia, Észak-Macedónia, Montenegró) női kézilabda-Európa-bajnokságra, amelynek a fentebb említett két játékos mellett az irányító, Tamara Radojevics is a tagja. A szerb női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon a B csoportban lép pályára Celjében, ahol Dánia, Svédország és Szlovénia válogatottjával találkozik majd. A szlovák válogatott edzőtáborába Veronika Habánková, Nikoleta Trúnková és Simona Szarková volt hivatalos. Jorge Duenas szövetségi kapitány a 2023-as világbajnokság kvalifikációjának novemberi első szakaszára – amelyen Lettország lesz az ellenfelük – készíti fel csapatát, melynek állomásaként két mérkőzést játszottak Ukrajna ellen.

Krisztina Graovác (balra) lett a mérkőzés legjobbja
Forrás: rss.org.rs

 
Pénteken Nagymihályiban találkoztak a felek, és Ukrajna nyert (29–30). A találkozón Nikoleta Trúnková 7 gólt dobott. Szombaton előző napi teljesítményüket feledtetve Varranóban nyolcgólos győzelemmel vágtak vissza (32–24). Veronika Habánková kétszer, Simona Szarková egyszer, míg Trúnková négyszer talált a kapuba. Jorge Duenasnak ez volt az első győzelme a szlovák női válogatott élén. A szlovák női válogatott november 2-án, szerdán Vágsellyén, november 6-án, vasárnap pedig Valmierában játszik Lettországgal, előtte azonban még október végén Podgoricában kétszer megmérkőznek Montenegróval. Az öt játékos hétfőn visszatért Kisvárdára, és már gőzerővel készülnek a jövő csütörtöki érdi mérkőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában