Futsal

2022.11.30. 12:23

Sűrű decemberi menetelésbe kezdenek futsalosaink

A futsal NB I-ben szereplő Á Súdió Futsal Nyíregyháza csütörtökön, a Nyírbátori SC pénteken lép pályára legközelebb.

Lakatos Lászlóék (23) hazai pályán hajtanak a negyedik a győzelmükre

Fotó: Dodó Ferenc

Ezekben a napokban igen sűrű időszak kezdődik megyénk élvonalbeli futsalcsapatainak, hiszen december közepéig 4-5 naponta pályára lépnek.

Az Á Stúdió Futsal Nyíregyházára valamivel könnyebb feladat vár csütörtökön, ám a Magyar Futsal Akadémia elleni hazai összecsapás sem számít kötelező győzelemnek. Kovács Róberték augusztusban 7–2-re nyertek a fővárosban, az ugyancsak újonc akadémista együttes viszont azóta összeszedte magát és a nyíregyháziakhoz hasonlóan 3-9-es mérleggel várja a folytatást.

– Rosszul kezdtük azt a mérkőzést, a harmincadik másodpercben gólt kaptunk, utána viszont jobban játszottunk, mint az ellenfelünk, illetve a helyzetkihasználásunk közel tökéletes volt, ennek köszönhető a nagyobb különbségű győzelem – tekintett vissza Lovas Norbert vezetőedző a két csapat első összecsapására. – Azt a mérkőzést el is kell felejteni, ugyanis a vendégeknél is szemmel látható a fejlődés. Fiatalok, bírják erővel, nehéz dolgunk lesz, semmiképpen sem vehetjük félvállról a mérkőzést, mert akkor csúnya vége lesz. A kecskeméti meccs után a helyzetkihasználáson próbáltunk javítani. Ha olyan lesz, mint az első meccsen, valamint védekezésben, a párharcokban koncentrálunk – egy szóval minden összejön –, akkor győzelemmel hagyhatjuk el a parkettát. Ha ezekből bármelyik nem teljesül, nyögve-nyelős mérkőzés lehet.

A Nyírbátori SC javuló formát mutat, hiszen az ELTE-BEAC legyőzése után idegenben megszorongatta a DEAC-ot, majd ikszelt a Rubeolával. A pénteki összecsapás még hazai pályán is nehéznek ígérkezik, ugyanis az ötödik helyen álló, újoncok ellen hibátlan Kecskemét érkezik.

– Ki fog egyenesedni, hogy milyen irányba haladunk, ez komoly szintfelmérő a csapatnak – fogalmazott Baksa Csaba vezetőedző. – Mint minden meccsen szeretnénk itthon eredményesek lenni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy belefordulunk egy olyan háromhetes turnusba, ami alatt öt meccset játszunk. Meglátjuk, hogyan tudjuk a srácokat frissen tartani, hogy eredményesek legyünk. Nagyon örülnék annak, ha pénteken sikerülne minél tovább mérkőzésben maradni. Siska Gergő csapatkapitány öt sárgás, a többiek egészségesek és bevethetőek.

A nyíregyháziak csütörtök 19 órakor, a nyírbátoriak péntek 19 órakor játszanak.

A csapatok decemberi programja
Á Stúdió Futsal Nyíregyháza
12.01: Magyar Futsal Akadémia (otthon)
12.05.: Berettyóújfalu (idegenben)
12.08.: Haladás (otthon)
12.12.: Aramis (idegenben)
12.16.: Nyírbátori SC (idegenben)

Nyírbátori SC
12.02.: Kecskemét (otthon)
12.05.: Veszprém (idegenben)
12.09.: Magyar Futsal Akadémia (otthon)
12.16.: Á Stúdió Futsal Nyíregyháza (otthon)
12.22.: Berettyóújfalu (idegenben)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában