Röplabda, Móricz Kupa

2022.12.05. 19:06

A Móricz-Sportcentrum sikerét hozta a XXVII. Móricz Kupa

A hazai csapat ünnepelhetett a nemzetközi röplabdatorna fináléját követően.

A Móricz-Sportcentrum csapata

Fotó: Móricz-Sportcentrum

December első napjaiban, pontosabban 1-jén és 2-án rendezték a XXVII. Móricz Kupát. A nemzetközi eseményen hat csapat vett részt, három magyar és három külföldi gárda. A torna a város kiemelt rendezvénye, mivel testvérvárosi kapcsolatokon alapszik.

A két nap során a csapatok tizenhárom mérkőzést játszottak, a lebonyolítási rend szerint a két három fős csoportban mindenki találkozott mindenkivel, majd keresztjáték következett: a győztesek a negyeddöntőbe jutottak, míg a vesztesek az alsó házban folytatták.

A fináléba végül a házigazda Móricz-Sportcentrum és az UTE jutott be, a magas színvonalú, küzdelmes meccset a hazaiak nyerték 2:0-ra, így sikerült itthon tartaniuk a kupát.

A torna végeredménye: 1. Móricz-Sportcentrum, 2. UTE, 3. MTK, 4. Kikinda (szerb), 5. Jaslo (lengyel), 6. Presov (szlovák).

Különdíjasok:
A torna legjobb előkészítő játékosa: Madura Anna (Móricz-Sportcentrum)
A torna legjobb támadó játékosa: Szabó Júlia (UTE)
A torna legtechnikásabb játékosa: Lokodi Sára (MTK)
A torna legjobb liberó játékosa: Buzai Barbara Zsófia (Móricz-Sportcentrum)
Legjobb Sportcentrum játékosok: Savic Lea, Ujlaky Hanna (Móricz-Sportcentrum)
Legjobb Móriczos játékos: László Molli (Móricz-Sportcentrum)

ALL STAR csapat: Sulyok Csenge Zsófia (Móricz-Sportcentrum), Szabados Emma (UTE), Tóth Kinga (MTK), Maria Popovic (Kikinda), Blanka Zbylut (Jaslo), Simona Hajzvsova (Presov)

A torna legértékesebb játékosa MVP: Pampuch Gréta (Móricz-Sportcentrum)
A torna legeredményesebb edzője: Moravszki Gyuláné (Móricz-Sportcentrum)

Az aranyérmes csapat tagjai: Pampuch Gréta, Madura Anna, László Molli, Ujlaky Hanna, Savic Lea, Sulyok Csenge, Buzai Barbara Zsófia, Olcsvári Kincső, Kalló Olívia, Révész Odett, Piószegi Regina, Palicz Vivien, Szabó Lívia Boglárka. Edzők: Moravszki Gyuláné és Moravszki Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában