Labdarúgás

2022.12.08. 14:42

Csökkentik az NB II-es bajnokság mezőnyét

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége hétfői ülésén elfogadta a következő idény versenykiírásait.

A piros mezes nyíregyháziaknak az utolsó öt helyet kell elkerülniük az idény végén

Fotó: Dodó Ferenc

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége hétfői ülésén elfogadta a következő idény versenykiírásait, ez alapján a férfi és a női élvonal lebonyolításában sem lesz változás. Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a vezető testület arról is döntött, hogy az OTP Bank Liga 2023–2024-es idénye július 28-án, pénteken kezdődik és 2024. május 26-án, vasárnap fejeződik be a tervek szerint.

A Merkantil Bank Liga NB II küzdelmeit is ugyanebben az időszakban bonyolítják le, ugyanakkor a másodosztály esetében a versenykiírás figyelembe veszi az elnökség korábbi döntését, melynek értelmében 2024-re 16 csapatosra módosul a mezőny.

„A csapatok kérésének megfelelően a változás két ütemben megy végbe: a most zajló szezon végén, a feljutást és kiesést, valamit az NB III-as bajnokokat is érintő osztályozókat követően jön létre a 18 csapatos mezőny, amellyel a 2023–2024-es idény rajtol. Ami a folytatást és a második lépcsőfokot illeti: a 2024-es szezonzárás után alakul majd ki a célzott 16 csapatos mezőny a Merkantil Bank Ligában” – olvasható az MLSZ cikkében.

Ezt azért fontos észben tartani, mert az NB II jelenlegi idényének végén a 20. és a 19. helyezett csapat kiesik, ám a 16-18. helyeket is érdemes elkerülni, ezek a gárdák ugyanis osztályozót játszanak. A Nyíregyházi Spartacus a 14. pozícióban áll, egy ponttal előzi meg a 16. Szentlőrincet és öttel a 19. Békéscsabát.

Az idény persze még hosszú, bízunk benne, hogy a Szparinak tavasszal minél kevesebbet kell hátrafelé tekintenie. Ezt már vasárnap is megalapozhatják a piros-kékek, ha az őszi szezon utolsó fordulójában legyőzik Sényőn az ETO FC Győrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában