Futsal

2022.12.08. 14:19

„Hatpontos” mérkőzésre készül a Nyírbátor

A Nyírbátori SC péntek este a közvetlen rivális Magyar Futsal Akadémiát fogadja a futsal NB I.-ben.

Otthon lépnek pályára a zöld mezes bátoriak

Forrás: klub

Sokszor leírtuk már, hogy a futsal NB I. újonc csapatainak a többi elsőéves gárda elleni mérkőzés kiemelten fontos. A tapasztaltabb gárdákat nem nagyon tudják megszorongatni, pontszerzés (ebben az esetben győzelem) még csak az A’ Stúdió Futsal Nyíregyházának jött össze a Berettyóújfalu ellen hétfő este.

Nagy jelentősége lesz annak, hogy melyik gárda milyen pozícióból várhatja az alsóházi rájátszást, emiatt az újoncok egymás elleni találkozói duplán számítanak, hiszen amellett, hogy az adott gárda jobb helyzetbe kerül, fontos pontokat vesz el a riválistól. Ebben a helyzetben van a Nyírbátori SC is, amely péntek 19 órakor a Magyar Futsal Akadémiát látja vendégül.

Mindkét gárda javításra készül. A bátoriak novemberben biztató formát mutattak, hétfőn viszont 9–1-re kikaptak az immáron listavezető Veszprém vendégeként. A fiatal fővárosi ellenfél az elmúlt hat bajnokiját elveszítette Jelenleg két ponttal az MFA áll jobban, ezen szeretne változtatni a Nyírbátor pénteken.

– A legutóbbi pofon nagyon rosszul jött, nem mintha egy vereség bármikor jól esne – mondta Baksa Csaba, a nyírbátori gárda vezetőedzője. – A második félidőben teljesen összeomlottunk, ezt próbáltuk rendezni a héten. Fiatal, lendületes, agilis csapat az ellenfelünk. Meglátjuk, hogy a mi fiataljaink felnőnek-e a feladathoz, ezen fog ugyanis eldőlni a mérkőzés. Nem is lehet más célunk, mint győzelemmel zárni a hetet, hiszen ez „hatpontos” mérkőzésnek felel meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában