Labdarúgás, NB III.

2022.12.08. 13:17

Nem érte őket utol a szerencse

Jobb tavaszi folytatásban bíznak Sényőn, hisz tavasszal tizenkét meccset játszanak idehaza.

Vámos Márkék (24) jobb tavaszban bíznak

Fotó: Pusztai Sándor

Utolsó pillanatban kapott gól, kihagyott tizenegyes, temérdek idegenben játszott mérkőzés, ez jellemezte a Sényő-Carnifex FC őszi szezonját, amely klub az NB III. Keleti csoportjának tizenhetedik helyéről várja a tavaszi folytatást. Pedig a szabolcsi csapat az elmúlt négy év során rendre a legjobb tíz között zárt, példának okán 2020-ban az előkelő negyedik helyen végzett. A vezetőség már előzetesen is tisztában volt azzal, hogy a 2022-2023-as idény más lesz.

A bennmaradás a cél

– Tudtuk, hogy sokkal nehezebb bajnokság lesz az idei, mint amilyen az előző években volt. Eddig rendre az volt a célunk, hogy az első tízben végezzünk, de tisztában voltunk azzal, hogy most nem ez a realitás, így a biztos bennmaradást tűztük ki magunk elé. Túlzottan nagy változás nem volt nyáron a keretben. Visszaigazoltunk néhány fiatal játékost, akik az elmúlt fél szezont a megyei I. osztályban, konkrétabban Újfehértón játszották – mondta el lapunk megkeresésére Fiuemi Viktor a sényői edzőpáros tagja, aki Imrő Lászlóval közösen irányítja a csapatot.

A nyírségiek mindössze hét mérkőzést játszottak idehaza, melyekből csupán egyszer kerültek ki győztesen, még szeptemberben legyőzve az Eger csapatát. Idegenben ellenben tizenöt pontot gyűjtöttek, messze a legtöbb időt távol töltve sényői otthonuktól. A számok viszont nem hazudnak, amennyiben csak az idegenbeli meccseket nézzük, akkor negyedikek a tabellán a BVSC-Zugló, a Putnok és a Debrecen tartalékcsapata mögött.

A hazai pálya segíthet

– Reméljük, hogy megfordul a szerencsénk, hisz tavasszal javarészt itthon fogunk játszani. Bizakodók vagyunk, még akkor is, ha hazai pályán csak az Eger ellen tudtunk nyerni, idegenben viszont voltak jó mérkőzéseink, elég ha csak a visszajátszókkal teletűzdelt DVSC II. elleni fontos döntetlenünket vagy a Putnok legyőzését említjük. Sajnos negatív meccsekből sem volt hiány, Hatvanban még a 90. percben vezettünk, aztán valahogy csak kikaptunk 2-1-re, két hete Tiszafüreden pedig a 90. percben hibáztunk büntetőt, négy perccel később pedig a sors megbosszulta ezt, így három pont helyett üres kézzel távoztunk – zárta gondolatait a tréner.

A sényői focisták a jövő héten még részt vesznek a Kósa János emlékére életre hívott kispályás tornán, majd jöhet a jól megérdemelt pihenő, melyet követően január 5-én kezdődik a felkészülés. Játékosmozgás nem nagyon várható, ellenben bíznak abban, hogy a csapat valamennyi sérültje felépül, egy jó alapozással pedig oda kerülhetnek, ahová ténylegesen valók.

Sényői számok
Őszi végeredmény
17. hely 20 5 5 10 26-41 20
Hazai pályán
19. hely 7 1 2 4 5-13 5
Vendégként
4. hely 13 4 3 6 21-28 15
Házi góllövőlista: 9 gólos: Kapacina Kevin. 5 gólos: Kapacina Valér, Schmidt Péter. 2 gólos: Toldi András. 1 gólos: Ignéczi Martin, Jócsák Dávid, Márton András. (A csapat értékelésénél a már 2022-ben lejátszott első tavaszi fordulót is figyelembe vettük.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában