Labdarúgás, NB III.

2023.03.20. 15:35

Sajnos nem sikerült jól a jubileum

A Sényő az éllovas otthonában maradt alul, miközben a Kisvárda II. odahaza győzött.

A papírforma érvényesült Zuglóban

Fotó: Sipeki Péter

Az NB III. Keleti csoportjának huszonhatodik fordulójában a Sényő-Carnifex FC az éllovas, huszonöt mérkőzés óta veretlen BVSC-Zugló otthonába látogatott, s habár kiválóan kezdte a 2023-as naptári évet a nyírségi alakulat, egyértelmű volt, hogy nem a szabolcsi egylet a meccs esélyese.

Ennek megfelelően a házigazda irányított, Szalánszki már a tizennegyedik percben betalált, hatalmas bombája védhetetlenül csapódott a bal felsőbe. A fordulást követően tizenegyeshez jutott a Vasutas, Tamási pedig élt is a lehetőséggel, megduplázva az előnyt. A mérkőzés hajrájában összeomlott a Sényő, előbb Bodó Gábor és Orosz Máté, majd Márton András kapott piros lapot, ráadásul az emberelőnyt kihasználva a vendéglátó újabb két góllal biztosította be a sikerét.

Az egyéni hibák döntöttek

– Sajnos nem jól sikerült a jubileum, ugyanis Imrő Lászlóval ez volt a 150. bajnoki mérkőzésünk a sényői kispadon – kezdte értékelését Fiumei Viktor az edzőpáros tagja. – Az első félidőben nem volt benne a játék képében, hogy ilyen nagyarányú vereséget szenvedünk. Viszont a BVSC-Zugló ellen nem férnek bele az egyéni hibák és a fegyelmezetlenség. Egy emberhátrány is sok, nem hogy az, hogy a lefújás pillanatában már csak nyolcan legyünk a pályán. Az első kiállítás után teljesen szétestünk, egy rossz passzt követően utolsó emberként szabálytalankodtunk, teljesen jogos volt a játékvezető döntése. A második piros lap egy újabb fegyelmezetlenség eredménye volt, a harmadik kiállítás viszont  egy erősen kérdéses szituációban történt, bár akkor már mondhatjuk, hogy ez nem osztott, szorzott.

Eközben két hét szünet után lépett ismét pályára a Kisvárda tartalékcsapata, amely a Füzesgyarmat gárdáját fogadta. Az első félidő nagy részében fölényben futballozott a hazai egylet, amely Rubus  révén meg is szerezte a vezetést. A fordulást követően Ponomarenko késett el egy szereléssel, melynek okán megkapta a második sárgáját, ám a Füzesgyarmat nem tudott élni a kínálkozó fölénnyel, sőt a 69. percben játékosa, Vasziljevics is idő előtt mehetett zuhanyozni, az eredmény pedig már nem változott, rétközi sikerrel zárult az összecsapás.

Nem sziporkázott a Kisvárda

– Eléggé feszült hangulatú mérkőzés volt, mivel mindkét csapat a tabella hátsó felében foglal helyet, éppen ezért mindkét csapat szeretett volna nyerni – mondta el lapunk megkeresésére Gerliczki Máté, a Kisvárda II. vezetőedzője. – Nem játszottunk rosszul, de azért nem sziporkáztunk, és ahelyett, hogy több góllal megnyertük volna a találkozót a kiállítás nehéz helyzetbe sodort minket. Miután a másik oldalon is villant a piros, már nem volt kérdés, hogy megnyerjük-e a meccset.

A pontvadászat soron következő fordulójában a Kisvárda II. a DVSC II. otthonába látogat, míg a Sényő a Hajdúszoboszlót fogadja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában