Fiatalok focija

2023.04.26. 20:32

Hétvégén hétből hetet nyertek a várdaiak

A Szpari tizenkilenc évesei eredményes zalai túrát zártak, a tarpaiak egy pontot szereztek Diósgyőrben.

A várdaiak biztosan nyertek a Vidi ellen

Fotó: kisvardafc.hu

Remek hétvégét zártak a Várda Labdarúgó Akadémia csapatai a kiemelt országos focibajnokságokban, mind a hét mérkőzést behúzták. Az egyik legnagyobb skalpot a 15 évesek szerezték, akik a rivális Vidi ellen nyertek és vezetik a csoportot. Szerdán két elmaradt mecset pótoltak, mindkettőn veszíttek a várdaiak. Ami a Szpari fiataljait illeti,  a legidősebbek mindhárom pontot elhozták Zalaegerszegről, a eredménylistán szerepelt még két gól nélküli döntetlen is. A tarpaiak ikszeltek Diósgyőrben. (Edzői nyilatkozatok: kisvardafc.hu)

 

U19. B csoport

Békéscsaba 1912 Előre SE–Várda Labdarúgó Akadémia 2–1 (1–0)

Várda LA: B. Ponomarenko – Poludnjak (Lukecsa, 83.), Kobeljas (Krucan, 68.), Jene, Bokor M., Szirota, Osztrusko, Babics, N. Ponomarenko (Kiricsenko, a szünetben), Kapott (Scsadej, 83.), Zizics. Edző: Csernijenko Ruszlan

Gól: Orvos. (45+1.), Marik (64.), illetve Jene (87.).

Csernijenko Ruszlan: – Kellemetlen ellenféllel találkoztunk, sajnos ezt a brusztolós futballt, amit a Békéscsaba képviselt, nem tudtuk játékkal felülmúlni. Nekünk is inkább ívelések után akadtak helyzeteink, de azok nagyok voltak, a kapus naggyá tettük, ő lett a mezőny legjobbja. Két elkerülhető gólt kaptunk, nem maradt más, mint gratulálni az ellenfélnek és tanulni ebből a mérkőzésből.

Várda LA–Bene Ferenc LA 1–0 (0–0)

Várda LA: B. Ponomarenko – Poludnjak, Kobeljas, Jene (Lukecsa), Babics, Szirota, N. Ponomarenko (Bokor), Osztrusko, Kapott (Krucan), Zizics, Heles (Szikszai). Edző: Csernijenko Ruszlan. Gól: Bokor (57.).

Ruszlan Csernijenko: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A Kaposvár szervezett, betömörült védekezésével meggyűlt a bajunk, Az első félidőben kevesebb, a másodikban több lehetőségünk volt a gólszerzésre, melyekből egyet sikerült értékesítenünk, ezzel itthon tartottuk a három pontot.

U 19. C csoport

ZTE-Nyíregyháza Spartacus 0-3 (0-2)

Nyíregyháza: Sarkadi - Horváth T., Ferencz (Balogh), Cseh, Garda  (Tomasovszki), Konzili, Bertók, Asztalos, Czimer-Nyitrai (Virányi), Forgó  (Chrien), Szabó L. (Karácsony). Vezetőedző: Szilágyi Krisztián.

 Gól: Cseh (4., 21.,), Karácsony (71.)

A csoport állása

 

U17. A csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–Mol Fehérvár FC 5–0 (1–0)

Várda LA: Kovács M. – Biljusz, Tenkács, Babják (Klinfinszki, 69.), Osztrovka, Ésik Á. (Kereszti, 81.), V. Herc (Bojcsuk, 69.), Racskó, Bliznjuk, Rózsa (Kiricsenko, 81.), Kancsij (Scsadej, 76.). Edző: Belényesi Miklós. Gól: Kancsij (13.), Ésik Á. (56.), Bliznjuk (60.), Scsadej, (86.), Racskó (11-esből, 91.).

Belényesi Miklós: – Hatalmas gratuláció az egész csapatnak és a szakmai stábnak! Olyan győzelmet arattunk, amire igazán büszkék lehetünk mindannyian. Első perctől kezdve kezdeményezően léptünk fel, a párharcokat megnyertük, jól támadtuk le az ellenfelet, csak nagyon ritkán jutottak el a kapunkig. Átmeneteink nagyon fegyelmezettek és gyorsnak bizonyultak, ez volt a kulcs. Szebbnél szebb gólokat szereztünk, jó volt látni, hogy élvezik a játékosok a mérkőzést, Egyénileg és csapatszinten is azt képviseltük ami minket, a Kisvárdát jellemzi, megalkuvást nem tűrően játszottunk, nem ismertünk lehetetlen, Köszönjük a szurkolást, igazán jó hangulatot teremtettek az ultrák! Most a legfontosabb a regeneráció, hogy szerdára optimális állapotba kerüljünk.

A csoport állása

 

U17 B csoport

DVTK-Tarpa SC 1-1 (0-1)

Tarpa: Csicskan - Záhijev, S. Hacsek, Y. Hacsek, Stankovics (Bondarenko), Kolesnyik, Ehei, Shved, Boldozsár, Burdika (Doloh), Zolotovetszkij. Edző:  Voldimir Kulyk. 

Gól: Tóth (64.), illetve Boldizsár (34.).

U17. C csoport

Főnix FC Gold–Nyíregyháza Spartacus BJLA 0-0

Nyíregyháza: Tóth Milán – Ur (Hári), Czimer, Kárpátfalvi, Takács, Kovalecz, Tóth Máté – Tóth N. (Tóth Máté II.), Túróczi (Lakóczi), Márton (Bodnár), Pók (Veszeli). Edzők: Balogh Zoltán, Gyurovics Zsolt.


U15. Kiemelt csoport

Puskás Akadémia FC–Várda Labdarúgó Akadémia 1–0 (0–0)

Várda LA: Tkacsenko – Horvát A., Veprik, Jazsik, Knisz, Hodovanec, Amászta, Dmuhajlov, Piros M. (Bac, a szünetben), Lics, Lupij (Buda M., a szünetben). Edző: Törtei Tamás. Gól: Poór (75.).

Törtei Tamás: – Ritmustalan és unalmas mérkőzésen egy büntető döntötte el a pontok sorsát. Nem voltunk olyan élesek, mint szombaton, mégis mi álltunk közelebb a győzelemhez. Az ilyen vereség a legfájóbb. Még ezen a héten tudunk javítani otthon a Pécs ellen.

Várda Labdarúgó Akadémia–Pécsi MFC 2–1 (1–1)

Várda LA: Tkacsenko – Horvát A., Veprik, Bac (Király M., 55.), Buda M., Jazsik, Knisz, Hodovanec, Amászta, Lics, Lupij. Edző: Törtei Tamás. 

Gól: Buda M. (35.), Veprik (11-esből, 82.) illetve Váradi (34.).

Törtei Tamás: – Hét nap alatt ez volt a harmadik mérkőzésünk, ez most érződött a játékosokon. Sok hibával játszottunk, azonban ezen hibák ellenére is domináltunk végig a mérkőzésen és helyzetek sokaságát hagytuk ki. A kihagyott helyzetek a mérkőzés elején megbosszulták magukat és az ellenfél vezetése után hátrányból kellett felállnunk! Ehhez gratulálok az egész csapatnak, hogy nem adta fel és küzdött végig, a mutatott játékban pedig kijavítjuk a hibákat és megyünk tovább!

U15. Alap csoport

Nyíregyháza Spartacus-Kecskemét 0-0

Nyíregyháza: Ress - Polyák, Máté, Vaidych, Molnár, Szabó, Bagoly(Kranyik), Melich, Jóbi(Kovács), Bába(Makó), Sándorfi(Csubák). Vezetőedző: Papp Ákos

U14. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–MTK Budapest 4–2 (1–2)

Várda LA: B. Herc – Táth (Kedves), Osztroha, Fidler (Volvacs), Budaházi (Zilahy), Fodor, Bíró (Torma), Nagy, Szencsenkov, Pilipjuk (Szarvas), Kis (Oláh). Edző: Márton István.

 Gól: Bíró (13. és 46.), Szarvas (56.), Nagy (68.) illetve Krikkay (28.), Hóbor (38.).

Márton István: – Az első félidőben egy-két játékosunk nagyon rossz felfogásban lépett pályára, de a szünetben rendeztük a sorokat. A cserék jól szálltak be és végig uralva a második félidőt teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.


U14. Alap csoport, Kelet

Nyíregyháza Spartacus-Békéscsaba 7-2 (2-2)

Nyíregyháza: Simon - Majoros, Villás, Kondor, Mátyás, Király, Uray (Pradlik), Juhász, Böszörményi (Dudás), Kosztyu(Novák), Kiss (Takács). Vezetőedző: Tudja Dávid.

 Gól: Király (23., 56.), Uray (42., 53.), Böszörményi (13.), Juhász (74.), Pradlik (78.), illetve Barta (3.), Varga (9.).


U13. Észak-kelet

Eger LS–Várda Labdarúgó Akadémia 2–8 (1–1, 1–4, 1–6)

Várda LA: Székely – Suba, Gyarmati, Szitnik, Dzsatalov, Dovbak, Száraz, Deniszov, Tiscsenko. Csere: Licz, Vajdics, Helmeczi N., Bakk R. Edző: Deák Béla.

Gól: Kovács Á. (3.), Farkas D. (70.), illetve Dovbak (20., 38., 42. és 59.), Dzsatalov (29. és 71.), Bakk R. (35.), Tiscsenko (67.).

Deák Béla: – Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert a nagy különbségű győzelmünk régóta várt jó játékkal párosult. Ezúttal a játék minden elemében sikerült felülmúlni az egyébként jó erőkből álló ellenfelet. Jól működtek a letámadások és a támadójátékunk is ötletesebb és kreatívabb volt. Az eredmény az ellenfélre nézve hízelgő, mert a helyzetkihasználással kapcsolatban még van némi hiányérzetem, de összességében elégedett vagyok a látottakkal. Gratulálok a csapatnak!

DVSC-Nyíregyháza Spartacus 1-3

Nyíregyháza: Salla - Dankó, Nagy, Papp, Kalló, Ferenc, Túróczi, Czifra, Varga. Csere: Vasvári, Anda, Villás.  Edző: Nemes Sándor. 

Gól: Tóth (37.), illetve Kalló (68.), Túróczi (72.), Vasvári (76.).


U12. Észak-kelet

Eger LS–Várda Labdarúgó Akadémia 1–7 (1–1, 1–2, 1–5)

Várda LA: Bódi L. – Sajtos, Popovics, Grica, Bíró B., Paronai, Szombathy, Tóth Á., Kapitány K. Csere: Halász E. (kapus), Csendes Zs., Kulik, Povkanics, Szpivák, Takács D . Edző: Oláh Levente. Gól: Juhász S. (11-esből, 17.) illetve Szpivák (34., 58. és 62.), Kulik (45. és 51.), Bíró B. (7.), Kapitány K. (68.).

Oláh Levente: – A vártnál nehezebben, de elértük a minimális célunkat, megszereztük a győzelmet. A mérkőzés első felében akadozott a játékunk, lassan, körülményesen járattuk a labdát. A teljesítményünk a találkozó második felére feljavult, és sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, amelyeknek csak a töredékét tudtuk értékesíteni. A jövőben a kapu előtt határozottabb játékra lesz szükségünk, mert nem minden meccsen tudunk majd ennyi lehetőséget teremteni magunknak.

DVSC-Nyíregyháza Spartacus 4-2

Nyíregyháza: Cservenyák - Száfta, Balla, Kosztyu, Sallai M., Kenyeres, Jáger, Madura, Jacsó. Csere: Varga, Nagy, Muskócziki, Sallai D., Varga. Edző: Marcsek Zoltán. 

Gól: Balogh (16., 59.), Balázs (32.), Fodor (42.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában