Nyírbátor

2023.05.03. 10:06

A negyedik helyek is lehetnek értékesek

Újabb országos versenyen végeztek a negyedik pozícióban a csengeri futsalosok.

A csengerieknek sokszor volt okuk a gólörömre

Forrás: Fotók: Barcsay István archívuma

Sikeresen jutottak ötről a hatra a lelkes szervezők: ismét nagy sikert aratott a CEFU, azaz a Szakképzési Centrumok Országos Futsal Tornája, amelyet hatodik alkalommal írtak ki. A kétnapos programot a Mátészalkai SZC Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium nyírbátori sportcsarnokában rendezték meg.

 

Az országos fináléba tizenkét együttes jutott, köztük a Csenger Ady csapata is.

– A C csoportban a Salgótarjáni Stromfeld, illetve a Győri Bercsényi volt az ellenfelünk. A fiúk meggyőző játékkal végeztek a csoport élén. A legjobb négy közé jutásért a Váci SZC Boronkay Technikum és Gimnázium következett, és hatalmas küzdelemben, 0-2-ről fordítva tanulóink 3-2-re megnyerték az összecsapást, így a tavalyi évhez hasonlóan bekerültünk az elődöntőbe – idézte fel a 6. CEFU-t Barcsay István, a csengeri Ady intézményvezetője.

Az elődöntőben a Budapesti Komplex SZC Pogány Frigyes Technikum csapata volt az ellenfelük. Bár a csengeriek kétszer is megszerezték a vezetést, a fővárosiak nem adták olcsón a bőrüket, kétszer egyenlítettek, jöhettek a büntetőrúgások. Az első öt-öt büntetőnél senki sem hibázott,  aztán mindkét fél kihagyta, végül a budapestiek örülhettek.

A bronzmeccset a Berettyóújfalusi SZC Arany János Technikum együttesével vívták. A csalódottak csatáján a berettyóújfalusiak győztek 2-1-re, így egy újabb országos viadalon elért negyedik helyen zárt az Ady, melynek csapata nyerte a sportszerűségi versenyt, Bence Levente csapatkapitány pedig a döntő fair play játékosa lett.

A csengeri Ady csapatának tagjai: Szedlácsek Gergő, Bence Levente, Oláj Erik, Bartha Balázs Sándor, Henkel Márk, Peterman Péter, Csontos Kristóf, Osztolykán Sándor, Tkacsuk Anatolij, Orosz Rudolf, felkészítő tanár: Juhász Ferenc. 

LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában