Futsal, NB I., A'Studió Futsal Nyíregyháza

2023.05.22. 21:25

Gólzáporos győzelemmel zárta a 2022-2023-as idényt az A’Studió Futsal Nyíregyháza

Lovas Norbert csapata 8–4-re győzött az Újpest otthonában.

Lovas Norbert (középen) csapata bravúros győzelemmel zárta a szezont

Fotó: Kohut Árpád

A futsal NB I. alsóházi rájátszásának legutóbbi, kilencedik fordulójában a saját kezében tudhatta sorsát az A’Studió Futsal Nyíregyháza, ugyanis megvolt arra a lehetősége, hogy hazai pályán biztosítsa be a bennmaradását.

Lovas Norbert csapata pedig élni tudott ezzel a lehetőséggel, miután 5–2-re győzött a Magyar Futsal Akadémia ellen. Immáron a biztos bennmaradás tudatában, az utolsó, tét nélküli fordulóban a Studió az alsóház bajnokához, az Újpesthez látogatott.

A találkozó első perceiben egyik gárda sem tudott nagyobb helyzetet kialakítani, ennek ellenére úgy tűnt, hogy fölényben futballozik a Nyíregyháza, amely elsősorban a gyors kontráival próbált meg érvényesülni. Az első gólig egészen a tizenötödik percig kellett várni, ekkor Caique remekbe szabott ívelését Varga Dániel bombázta a hazai hálóba. A középkezdés után Caique szerzett labdát, majd lőtt félpályáról az üres kapuba, ezzel megduplázva a szabolcsi előnyt. A játékrész végén Maneca öngóljával szépített az Újpest, így 1–2-s eredménnyel vonulhattak a felek pihenőre.

Remekül kezdődött a második félidő, Kovács Gergő szerzett labdát, majd bombázott az alsó sarokba. Alig egy perccel később egy kipattanót követően Kovács Róbert szerezte meg a Nyíregyháza negyedik találatát, bár nem sokra rá egy sarokrúgás után szépített a lila-fehér egylet. Ladányi Dávid sem akart kimaradni a jóból, így az oldalvonal mellől lőtt hatalmas gólt, ezzel 2–5-re alakítva az állást. A játékrész derekán Kovács Erik adott káprázatos gólpasszt Lakatos Lászlónak, amire ugyan érkezett egy gyors válasz, de ezt követően jöttek Maneca pillanatai, aki a 31., majd a 33. percben is gólt szerzett. A mérkőzés végén még kisbüntetőből szépített az UTE, amely veresége ellenére is megnyerte az alsóházi rájátszást – a Nyíregyháza lett a második, így összességében a nyolcadik helyen abszolválta a pontvadászatot.

Futsal, NB I., rájátszás, alsóház, 10. forduló

Újpest FC-220 Volt–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 4-8 (1-2)
Újpest, UTE Atlétikai Stadion, v.: Juhász (Fehérvári, Topálszki).
Újpest: Vámosi, Klacsák, Horváth, Östör, Harnisch. Csere: Tyukász, Gréczy, Balogh, Szieber, Szeghy, Suscsák, Horváth, Kinics, Lipl.
Vezetőedző: Németh Péter.
Nyíregyháza: Szabolcsi, Ladányi, Varga, Gyügyei, Maneca. Csere: Petró, Hegyes, Krajnyák, Kovács R., Kovács G., Urr, Caique, Kovács E., Lakatos.
Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Maneca (18. - öngól), Horváth (23.), Klacsák (31.), Harnisch (38.), illetve Varga (15.), Caique (16.), Kovács G. (21.), Kovács R. (22.), Ladányi (24.), Lakatos (29.), Maneca (31., 33.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában