Labdarúgás

2023.05.12. 12:43

Nem gondol a revansra a Kisvárda mestere

Milos Kruscsics a korábbi csapata ellen vezeti a kisvárdaiakat a labdarúgó NB I. következő fordulójában.

Dominik Kovacic (középen) gólja is kellett a Kisvárda legutóbbi győzelméhez Fotó: Kovács Péter/NS-archív

Fotó: Kovács Péter/Nemzeti Sport-archív

Különleges mérkőzés lesz a vasárnapi. A Kisvárda Master Good az Újpestet fogadja, ami azért érdekes, mert vezetőedzője, Milos Kruscsics márciusban még a lila-fehérek mestere volt.

– Abból a szempontból valóban különleges a mérkőzés, hogy több mint egy évet töltöttem Újpesten és jó emlékeket szereztem abban az időszakban – mondta el a szerb tréner. – A távozásom óta eltelt másfél hónap, vannak még természetesen érzéseim, de igyekszem csak a csapatomra fókuszálni és arra, hogy kijöjjünk a jelenlegi helyzetünkből. Talán két héttel korábban több érzelem lett volna benne, ezt a pályán kívül hagyom, arra koncentrálok, hogy megfelelően felkészítsem a csapatomat. Nincs bennem revans vágy, ugyanakkor motivált vagyok, ám más mérkőzések előtt sincs ez másképp.

A „jelenlegi helyzet” a tíz bajnoki mérkőzés óta tartó nyeretlenséget jelenti. A csapat ebből a sorozatból hat meccset játszott Kruscsics irányítása alatt, a mérleg négy döntetlen és két vereség.

– Az utóbbi hazai mérkőzéseken közel voltunk a győzelemhez – tette hozzá a vezetőedző. – A Puskás Akadémia ellen kettő nullára vezettünk, mégsem nyertünk, a Fehérvárral gól nélküli döntetlent játszottunk, pedig megvoltak a lehetőségeink, de nagy helyzeteket hagytunk ki, míg a Honvéd ellen kétszer vezettünk, ám nem zártuk le a meccset. Ebben kell javulnunk, nagyobb koncentrációra van szükség a mérkőzések végén. Egyébként a motiváció és a hozzáállás rendben van, de nem követhetünk el hibákat.

Visszatérve az Újpestre. Kruscsicsot Nebojsa Vignjevics követte a kispadon, az ő irányításával három győzelmet arattak a fővárosiak, kétszer döntetlent játszottak és csak a Ferencvárostól kaptak ki. Az eredmények tehát javultak, kérdés, hogy a játék változott-e annyit, amivel meglephetik korábbi mesterüket.

– Minden edzőnek megvan a maga elképzelése a játékról, mindenkinek különböző a stílusa és annak megfelelően változtat a csapatán. A játékosokat viszont ismerem – reagált Kruscsics. – Tudom, hogy gyorsan támadnak, ha szabad területet kapnak, nagyon veszélyesek. Említhetem Csoboth Kevint, Simon Krisztiánt, a szélen Branko Pauljevicset vagy Fernand Gourét, aki erős és mozgékony csatár. Fel kell készülnünk a kontráikra és elvennünk annak a lehetőségét, hogy gyors akciókat vezessenek!

Érdekesség, hogy a Kisvárda legutóbb február 17-én nyert. Épp az Újpest ellen (2–1), amikor még Kruscsics volt az ellenfél vezetőedzője. Reméljük, hogy a tréner most a győztes oldalon lesz ebben a párosításban!

Labdarúgás: NB I., 31. forduló
Vasárnap, 15.30: Kisvárda Master Good–Újpest (Várkerti Stadion)
További mérkőzések
Szombat: Vasas–ZTE (14.15), DVSC–Honvéd (17), Kecskemét–Ferencváros (19.30)
Vasárnap: Mezőkövesd–Paks (13.30), Puskás Akadémia–Mol Fehérvár FC (18)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában